Evroliga - Tri velika favorita, gde su "večiti"?

Autor: Lazar Nikolić
petak 12.08.2022.
16:47
Izvor: Sportske.net

Analitičari rekli svoje.

F4Belgrade
F4Belgrade

Povezane vesti

Ljubitelji košarke sa velikim nestrpljenjem očekuju početak nove sezone u Evroligi. Srbija i AdmiralBet ABA liga imaće dva predstavnika u elitnom klupskom takmičenju, "večite" rivale Crvenu zvezdu i Partizan, a analitičari širom sveta bave se projekcijama plasmana.

Prema njihovom mišljenju dvostrukti uzastopni šampion turski Andolu Efes prvi je favorit da osovji titulu i u narednoj sezoni. Ekipa koju predvodi naš Vasilije Micić ima oko 16,8 odsto šansi da ostane na "krovu Evrope".

Skoro podjednake šanse daju se španskim velikanima i velikim rivalima Barseloni i Real Madridu. Katalonci su na 15,7 procentata, dok se samo 0,3 odsto slabije kotira "kraljevski" klub.

Nakon tri izražena favorita slede grčki Olimpijakos, Olimpija iz Milana, Fenerbahče, Monako našeg trenera Saše Obradovića, šampion Evrokupa Virtus i znatno pojačani Makabi iz Tel Aviva.

Zanimljivo vicešampionu AdmiralBet ABA lige Partizanu daju se veće šanse nego osvajaču svih domaćih trofeja Crvenoj zvezdi.

Crno-beli su 10. favorit takmičenja sa 2,58 odsto šansi, dok je Zvezda 15. sa veoma malom verovatnoćom da će osvojiti trofej, od samo 1,45 procenata.

Analitičari za najaslabije ekipe u takmičenju smatraju Albu, ASVEL i Žalgiris, koji su na ispod jednog procenta.

Slično mišljenje deli i AdmiralBet, po njima je Efes prvi favorit, a kvota na ekipu Ergina Atamana 4.40, Real je na 4.50, a Barsa na 4.60. Partizan se bolje kotira od Crvene zvezde, i to skoro duplo. Kvota na crno-bele je 35, a na šampiona AdmiralBet ABA lige čak 60.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke