Evroliga u operaciji "oduzeti licencu CSKA"!

Autor: Nemanja Janošev
petak 15.04.2022.
10:50
Izvor: Sportske.net

Kakav će biti ishod?

EPA-EFE/Georgia Panagopoulou
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Povezane vesti

Košarkaška Evroliga razmatra opciju oduzimanja "A" licence ekipi moskovskog CSKA, prenosi ruski novinar Artem Komarov.

Kao jedan od stubova evropske košarke, CSKA bi mogao da ostane bez učešća u Evroligi u narednim sezonama. Rat između Rusije i Ukrajine rezultirao je izbacivanjem ruskih timova iz Evrolige za ovu sezonu, a ukoliko se situacija ne poboljša, to bi moglo da ima trajne posledice po, pre svega CSKA, a zatim i na Zenit, Lokomotivu, Uniks...

Konkretno, razmatra se oduzimanje "Ali" licence za jedan od timova akcionara - CSKA. Evroliga je, prema informacijama Artema Komarova, kontaktirala određene advokatske kuće da pronađu pravno rešenje prema kojem bi mogli da isključe CSKA u slučaju da to bude neophodno.

Ono što predstavlja problem za Evroligu jeste što vlasnik CSKA Norils Nikel nije ni pod kakvim sankcijama, stoga oni ne mogu brzo i konkretno da delaju. Jedan od načina na koji bi mogli da liše CSKA licence jeste da plate za tako nešto, ali i tu postoji začkoljica. U dokumentima Evrolige ne postoji stavka, odnosno cifra koja se plaća pomenutom klubu za njegovo isključivanje iz takmičenja. Tako bi Nikel, u perspektivi, mogao da zatraži svotu koja Evroliga ne može da isplati što bi dalje impliciralo konflikte i mogući krah ovog takmičenja.

CSKA je, kao što znamo, ostao bez glavnih zvezda po izbacivanju iz Evrolige kao što su Tornike Šengelija i Danijel Heket koji su pojačali Virtus iz Bolonje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke