Evroliga ukida Evrokup?!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 13.05.2021.
10:38
Izvor: Sportske.net

Spremaju se nove ''tektonske promene'' u evropskoj košarci.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Taman kada pomislite da je Đordi Bertomeu uspostavio određena pravila igre kako se ulazi u Evroligu, dogodi se novo iznenađenje.

Ovo koje se sada najavljuje, još je ''bombastičnije'' od dosadašnjih.

Španski ''Mundo Deportivo'' preneo je nove informacije na tu temu, da se navodno priprema novi plan za Evroligu u kome od sezone 2023-24 više neće biti mesta za drugo takmičenje, Evrokup!

U najkraćem, cilj je da se Evroliga formira kao zatvoreno takmičenje, u kome će svi klubovi učesnici imati višegodišnju licencu, pri čemu onda i Evrokup gubi svoju svrhu kao takmičenje iz koga bi se pristupalo eliti, kao što su to ove sezone učinili Monako i Uniks.

Pomenuti izvor otkriva da su pre nekoliko nedelja klubovi koji sada imaju licencu, njih 11, izvršili pritisak na Đordija Bertomeua da počne sa sprovođenjem ove ideje, u suprotnom su pripretili i zahtevom za njegov odlazak sa čelne funkcije u Evroligi.

Dodatni razlog zašto se traži ukidanje Evrokupa jeste finansijski, jer se godišnje na Evrokup troši 7 miliona evra, a prihod je znatno manji, navodno tek oko tri miliona, pa sada evroligaši traže da se tih sedam miliona podeli njima.

Videli smo nedavno kako je prošla ideja da se u fudbalu formira takva zatvorena liga, izgleda da to evroligaše nije nimalo zabrinulo...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke