Evroliga: "Zvezda nije oštećena!"

Autor: Mladen Heleta
subota 10.02.2024.
18:55
Izvor: Sportske.net

Podržana sudijska odluka.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Mnogo bure se juče podiglo zbog dešavanja u finišu utakmice između Crvene zvezde i Žalgirsa u 26. kolu Evrolige.

Litvanci su slavili u Beogradu sa 93:91, a veliko nezadovoljstvo na tribinama desilo se u poslednjem minutu, jer se činilo da je igrač gostiju Evans gazio liniju na centru u momentu kada su crveno-beli imali poslednju šansu da se dokopaju lopte na -2 i krenu u poslednji napad po trijumf ili produžetak. 

Sudije ništa nisu svirale, a Evroliga je maločas izdala zvanično saopštenje, u kom naglašava da su sudije donele ispravnu odluku i da Crvena zvezda nije oštećena.

"Na 21,1 sekundi do kraja, Dovidas Gedraitis dodaje loptu iz prednjeg dela terena Kinanu Evansu. Kinan Evans prima loptu i dodaje je Tomasu Dimši, koji je fauliran. Sudije su utvrdile da Kinan Evans nije prešao centar tokom svog poseda sa loptom, stoga nije dosuđeno kršenje prelaska polovine terena. Odeljenje za suđenje Evrolige pregledalo je više kamera sa različitih uglova dostupnih na utakmici i nije pronašlo jasne i konačne vizuelne dokaze da je Kinan Evans prešao centar, stoga je utvrđeno da je sudija ispravno postupio", stoji u saopštenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke