Evroligaši rade prekovremeno!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 12.10.2021.
13:10
Izvor: Sportske.net

Već danas startuje treće kolo...

Euroleague
Euroleague

Povezane vesti

Naredne nedelje imaćemo dva kola Evrolige, u utorak i sredu, zatim bez pauze u četvrtak i petak. Zvezda će dočekati Žalgiris sa novim trenerom Zdovcem i bez bivšeg igrača Partizana Lovernja koji se povredio, crveno-beli će tražiti potvrdu fantastičnog trijumfa u Tel Avivu.

O tome više na prvoj strani magazina, šta ćemo još videti u mečevima treće runde?

Utorak otvara gostovanje Bajerna u Kazanju. Tatari su izgubili oba meča kod kuće za dlaku, dobio ih je Zenit sa poenom razlike, a onda su posle produžetaka pali protiv Monaka. Košmaran start, videćemo hoće li biti treća sreća protiv Bajerna u kome Trinkijeri ne može da računa na Lučića. Bavarci igraju baš loše, na poraze u Evroligi od Barse i Makabija, nadovezao se i neuspeh protiv Ulma u prvenstvu. Radi se o dva ranjena tima, plus poeni su bolja opcija od pobede domaćih.

CSKA se u Istanbulu protiv prvaka Evrope oporavio od startnog poraza u Milanu, Kenet Farid dobro poznato ime iz NBA je zamenio našeg Milutinova. U Moskvu stiže Zenit, rivalstvo dva grada je u svemu, ne samo u sportu, ekipa iz "Petra" ima dve pobede u gostima, bivši "Zvezdaši" Lojd i Bili Beron igraju odlično, ali nam se čini da su "Armejci" i dalje prejaki. 

Fener ide u Berlin, nepredvidivi su, ali su svakako bolja ekipa od Albe, dok prvak Evrope ima dva poraza. Efes Pilsen posle neuspeha na startu, traži iskupljenje na severu Francuske. Lion je savladao i Žalgiris i Albu, pa Miciću i kompaniji neće biti lako, mada su bliži pobedi. 

Baskonija nije delovala dobro protiv Olimpijakosa i Milana, sada Duško Ivanović mora da stegne tim, u Baskiju dolazi Panatinaikos koji je srušio Fener, ali "Detelina" igra slabije na strani. Nemanja Nedović je bio heroj pobede protiv Turaka, on i Amerikanci Mejkon, Vajt, Peri su velike uzdanice gostiju, a za vikend je stigao Jogi Ferel, koji ima pet sezona u NBA, igrao je za Netse, Mavse, Kavse, Kingse i Klipse i beležio blizu osam poena po meču. Ovu utakmicu je najbolje ostaviti po strani.

Milano je veliki favorit protiv neuverljivog Makabija koji deluje nespremno, ali o tome na prvim stranama, ovaj par smo uvrstili na naš "beton tiket".

U sredu osim Zvezde i Žalgirisa, igraju Real i Monako, odnosno Barselona i Panatinaikos. 

U Madridu, mada Francuzi imaju dve pobede, Kastiljanci su favoriti protiv bilo koga. Odigrali su ispod mogućnosti u Atini protiv Olimpijakosa, pokazalo se da kada se igra na poen manje, Real ima problem. Monako će probati da spreči Lasov napad da se razmaše, ali to nije baš verovatno.

I na kraju, Barsa protiv Olimpijakosa. Katalonci ređaju pobede na startu sezone, već su uklopili nove elemente, u Minhenu protiv Bajerna Higins i Dejvis su završili veliki posao, Mirotić lagano nalazi formu. Olimpijakos je na krilima sjajne partije Buganina Vezenkova tukao Real, u prvom kolu spustio Baskoniju na 50 poena. Poslednjih par sezona su slavili u Blaugrani, samo sada je red da se to prekine...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke