Evroligaška atmosfera u ''Areni'', Smajli blista, ali šta je sa Panterom?

Autor: Darko Mitrović
subota 20.11.2021.
21:44
Izvor: Sportske.net

Crno-beli sve vreme u vođstvu tokom prvog dela.

Dragan Stjepanovic/Starsport.rs ©
Dragan Stjepanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U derbiju devetog kola AdmiralBet ABA lige, košarkaši Partizana vode posle prvog poluvremena protiv Budućnosti sa 41:30, uz čak 14 poena Alena Smailagića.

Uvodne minute meča obeležio je Aleksa Avramović, kako poenima u napadu, tako i osvojenim looptama u odbrani i Partizan je poveo sa 9:2.

Potom gosti uspevaju da se oslobode početnog pritiska, prilaze na 9:6, a onda Zek Ledej i Smailagić vraćaju crno-bele na ''plus šest''.

Završnicu prve deonice obeležili su Kuruc u odbrani i Madar u napadu, a koliko je Partizan bio agresivan u odbrani svedoči i čak šest izgubljenih lopti Podgoričana u tom delu igre.

Slično je počelo i u drugoj deonici, Partizan odličan u odbgrani, a u napadu sve istaknutiji Alen Smailagić, što trojkama, što zakucavanjima i upravo posle njegove trojke crno-beli su stigli do deset poena prednosti. Ali, kao protiv Lijetkabelisa, Partizan lako dopušta rivalu da tu razliku prepolovi na 30:25, da bi nešto kasnije Micov trojkom smanjio na 32:28.

Ali sam finiš poluvremena ponovo pripada Partizanu koji na krilima Smailagića i Ledeja vraća dvocifrenu razliku.

Ledej je upisao sedam poena u prvom poluvremenu, Avramović devet, ali čekaju se poeni Kevina Pantera koji posle meča sa Huventudom nikako da se vrati u napadački ritam.

Podgoričane za sada poredvodi Sili sa 11 poena.

*

*

*

*

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke