Evroligaška detonacija - Dante Egzum u Partizanu!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 10.07.2022.
07:56
Izvor: Sportske.net

Kakvo pojačanje! Peti pik sa drafta 2014. godine stiže u Humsku.

 EPA-EFE/CLEMENS BILAN
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Povezane vesti

Australijski bek Dante Egzum postaće novo pojačanje Partizana, prenosi "Jurohups".

Nakon Danila Anđušića, Partizan se priprema da promoviše drugo pojačanje i to kakvo! Dante Egzum, koji je prošle sezone nosio dres Barselone i sada je slobodan u izboru nove sredine - dogovorio se sa crno-belima.

On je u minuloj kampanji imao spori početak, da bi potom eksplodirao i postao jedan od značajnijih igrača u rosteru Šarunasa Jasikevičijusa. Krase ga sjajne atletske sposobnosti, zbog kojih šesto impresionira navijače načinom na koji zakucava.

Međutim, u prošlosti se suočavao sa težim povredama (ukršteni ligamenti kolena, rame) i propuštao je ozbiljnije periode kako bi ih sanirao i oporavljao se. No, poslednjih nekoliko sezona je standardan i Partizan je nesumnjivo dobio izuzetno pojačanje.

"Mislim da bi mi velika želja bila da igram pred navijačima Partizana. Oduvek sam bio njihov poštovalac. Jedan od mojih saigrača voli Partizan i uvek mi je pokazivao njihove lude snimke, posebno protiv Crvene zvezde. Tako da, oni su me najviše privukli, a potom sam stigao u Barselonu", nedavno je rekao Egzum.

U prošloj sezoni, Dante Egzum je prosečno postizao 6.3 poena, uz 2.5 skokova po utakmici u Evroligi, dok je u ACB imao nešto bolji učinak od 10 poena i 3.8 skokova.

On ima 26 godina, sedam sezona je proveo u NBA, poseduje srebro sa OI 2021. godine i prema aktuelnom rosteru Partizana, o kojem više možete saznati u našem specijalizovanom članku o Evroligi, je 11. član. Ostaje da se vidi šta će se dogoditi sa Jamom Madarom i Balšom Koprivicom koji su u Letnjoj ligi NBA.

Kada smo kod Letnje lige, onda se nastavlja naredne večeri, a celokupnu ponudu možete videti u AdmiralBet!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke