Evroligaški klasik - Uzalud Nedovićeve trojke, slavila Barsa!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 15.10.2020.
23:32
Izvor: Sportske.net

Nedović odličan u drugom poluvremenu, ali uzalud.

Epa/Matteo Bazzi
Epa/Matteo Bazzi

Povezane vesti

Veoma neizvesna utakmica Barselone i Panatinaikosa u evropskom košarkaškom klasiku.

Na kraju pobeda Barselone koja je igrala bez Nikole Mirotića koji ima koronavirus, rezultat je bio 97:89.

PAO Je stigao do ogromne prednosti na startu utakmice, vodili su sa 4:15 na krilima Markusa Fostera koji je postigao čak 7 poena od pomenutih 15.

Malo po malo, prednost se topila i otopila početkom druge četvrtine kada su Kalates i Kjurik podogili trojke, pa smo do kraja poluvremena gledali rezultatsku klackalicu uz mali izlet Panatinaikosa koji je vodio sa 5 poena razlike.

Ponovo je PAO imao 11 poena razlike, ovoga puta u trećoj deonici kada je Foster ponovo briljirao, a svoje prve poene upisao i naš Nemanja Nedović koji je pogodio trojku.

Za razliku od prvog puta kada su imali 11 poena razlike, ovoga puta su košarkaši Panatinaikosa izgubili vrlo brzo tu prednost, pa su u poslednju četvrtinu ušli sa dva poena prednosti.

Naravno, završnica je bila veoma neizvesna. Nedović je pogodio dve trojke, ali je Kalates bio raspoložen na drugoj strani. Poenima Korija Higinsa Barsa ulazi sa 3 poena prednosti u poslednji minut, a u poslednjem napadu Grka Martinez pravi faul i tri bacanja pogađa Kaselakis za produžetak.

Adam Hanga je tamo briljirao, sa dve trojke je odvojio Barsu, iako ga uopšte nije bilo do tada, praktično je doneo  pobedu svom timu.

Nije pomogao ni Nemanja Nedović koji je postigao još dve trojke u produžetku, nije imao pomoć svojih saigrača.

Brendon Dejvis kod pobednika 20 poena, Kori Higins 24 poena. U poraženoj ekipi Foster 24 poena, Sant-Ros 17, Mitoglu 16, a Nemanja Nedović je imao 15 poena.

Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke