Evroligaški krug - Radonjiću stiže najveće pojačanje, plata 1,8 miliona evra!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 11.07.2022.
20:00
Izvor: Sportske.net

Panatinaikos će biti zaista snažan u novoj sezoni Evrolige.

Alfredas Pliadis/Xinhua
Alfredas Pliadis/Xinhua

Povezane vesti

Panatinaikos je rešio da se vrati gde mu je i mesto, u sam vrh evropske košarke, a sve to nameravaju sa crnogorskim stručnjakom, Dejanom Radonjićem. 

Radonjić je do sada dočekao dvojicu novajlija, stigli su Panajotis Kalaicakis i Paris Li, a sada je veoma blizu dovođenja i najvećeg pojačanja. 

U pitanju je Mariuš Grigonis, sadašnji košarkaš CSKA iz Moskve. 

Znate i sami da košarkaši CSKA neće igrati Evroligu u novoj sezoni zbog nastale situacije i rata u Ukrajini, pa je Litvanac rešio da napusti klub i dobio je zeleno svetlo u potrazi za novim. Po svemu sudeći, biće to PAO, pošto su "zeleni" pregovarali prethodnih dana sa Grigonisovim agentima i to uspešno, javili su grčki mediji. 

Po svemu sudeći, potpisaće dvogodišnji ugovor. 

Imajući u vidu da je bio pod ugovorom sa CSKA, Moskovljani će dobiti 200 hiljada evra, dok će Grigonis zarađivati 1,8 miliona evra godišnje u Panatinaikosu. 

Ovaj košarkaš ima 28 godina, igra na poziciji beka, a prošle sezone je beležio 8,5 poena, 1,4 skoka i 1,9 asistencija po meču u Evroligi. 

Kako trenutno izgleda sastav Panatinaikosa možete videti na našem specijalizovanom članku posvećenom svim evroligaškim transferima i timovima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke