Evropski Partizan, ''stotka'' u Areni!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 05.01.2023.
22:52
Izvor: Sportske.net

Jedna od najboljih, ako ne i najbolja utakmica Partizana od početka Evrolige ove sezone.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana ostvarili su večeras osmu pobedu u 17 odigranih kola Evrolige, od toga četvrtu uzastopnu.

Posle Efesa, Fenerbahčea i Bajerna, oružje pred sve boljim crno-belima večeras je u ''Štark areni'' položio i Monako našeg Saše Obradovića koji je aplauzima dočekan pred početak meča.

Na kraju ubedljivih 100:80 za Partizan koji je briljirao u prvoj i četvrtoj četvrtini. Crno-beli sada imaju skor 8-9, a prvoplasirani Monako je pretrpeo šesti poraz. Tako je Partizan posle Fenerbahčea savladao još jednog lidera na tabeli Evrolige koja postaje sve zanimljivija, jer su izgubile i Barselona i Baskonija, pa sada Monako zajedno sa njima ima isti skor, 11-6 na vrhu tabele.

Posle početnog vođstva Monaka od 9:5, Partizan je ušao u izvanrednu seriju od 14:0, predvođen šuterski raspoloženim Madarom, a trojke su tokom prve deonice pogađali i Ledej, Panter i Papapetru.

Poveo je Partizan tada sa 19:9 i do kraja prvog kvartala održavao desetak poena prednosti, ali se situacija na terenu promenila već od starta druge deonice.

Monako je zaigrao bolje, pre svih Hol i Okobo i gosti su za samo dva i po minuta igre u drugoj četvrtini uspeli da uhvate rezultatski priključak.

Sve više problema je Partizan imao u odbrani, pa odlična napadačka igra Pantera, Lesora i Madara koji su zajedno upisali 38 poena posle prvih 20 minuta igre nije donela crno-belima više od poena prednosti na poluvremenu - 48:47.

Početak treće četvrtine obeležio je raspoloženi Braun u ekipi gostiju, Monako je poveo njegovim poenima, ali su crno-beli uspevali da odgovore u napadu i održavali rezultatsku ravnotežu tokom čitave treće deonice.

Opet je bilo nekoliko jeftino primljenih poena, ali je Partizan i u poslednjih desez minuta uneo poen prednosti - 69:68.

Nedostajali su Partizanu poeni Egzuma i Nanelija pre svih, a početak četvrte deonice obeležio je Ledej i svojim poenima, ali i iznuđenim faulom u odbrani, posle čega Danilo Anđušić pogađa svoju treću trojku za 75:68 u korist crno-belih.

Navijači su u tim trenucima bili najglasniji od početka meča, Monako nije iskoristio ni naredni napad, a na drugoj strani Lesor poentira za ''plus devet'' - 77:68!

Na šest i po minuta pre kraja konačno je proradio i Dante Egzum koji posle prodora donosi i 11 poena prednosti crno-belima - 82:71.

Nedugo zatim Anđušić pogađa i svoju četvrtu trojku iz isto toliko pokušaja, pa novi prodor i poeni Egzuma, a na drugoj strani Majk Džejms je uporno pokušavao da povrati šuterski ritam, ali mu to večeras nije polazilo za rukom.

A kada je i Papapetru pogodio trojku za 90:75 na dva minuta i 40 sekundi do kraja, postalo je verovatno i gostima jasno da će crno-beli dobiti ovaj meč uz fantastičnu podršku sa tribina, pogotovo u poslednjoj deonici koju je Partizan dobio sa 31:12!

Matijas Lesor je sa 21 poenom i osam skokova bio najefikasniji u ekipi Partizana, Panter se zaustavio na 19, Madar je upisao 15, a Anđušić 12 poena, dok je Egzum uspeo da se probudi u napadu kada je to bilo najvažnije i stigao je do 10 poena.

Kod gostiju Okobo 17 poena i devet asistencija, 12 je upisao Dijalo, a potpuno je podbacio najbolji igrač Monaka Majk Džejms koji je meč završio sa samo devet poena, uz šut iz igre 2/12.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke