Da li je Kampaco ikad bio lošiji? Superstar od "-1"

Autor: Nemanja Janošev
petak 10.03.2023.
22:26
Izvor: Sportske.net

Podbacio je, kao i ostatak ekipe, ali ako se od nekoga očekivalo više...

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Toliko se priželjkivao debi Fakunda Kampaca u Evroligi, pričalo i pisalo da će on biti pokretač i ključ za Top 8, ali ništa od toga se nije obistinilo.

Tri evroligaška meča - dva poraza. Nakon što je blistao protiv Efesa za zaslužene hvalospeve, sada je vreme za kritike jednog od najplaćenijih košarkaša u istoriji regionalnog sporta.

Kada je bilo neophodno da Fakundo Kampaco istupi u "OAKA areni" - nije ga bilo. Bez poena, četiri asistencije, identičan broj izgubljenih lopti, jedan skok... Toliko je bio slab da mu je indeks korisnosti završio "u minusu", sedmi put u evroligaškoj karijeri. Valorizacija mu je bila "-1".

Poslednji put je negativan indeks korisnosti imao u porazu od Barselone u "Palati Blaugrana" 1. marta 2019. godine i tada je bio identičan večerašnjem.

Najgori meč u evroligaškoj karijeri odigrao je protiv Olimpijakosa u svojoj drugoj sezoni u Real Madridu. Bilo je to 2018. kada su Grci slavili u "Vicink centru" 79:80, a njegova valorizacija je bila "-4".

Apsolutno, loše večeri se događaju, ali kada se čitav svet obruši na tebe pri potpisu za novi klub, očekuje se da u tebi proradi inat, da pokažeš da su pogrešili i da nosiš ekipu koja te je željno iščekivala do nadanja. No, nije sve ni do Fakunda Kampaca...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke