Fantastična četvrta četvrtina čačanskog Borca! Sjajna uvertira za baraž!

Autor: Darko Mitrović
subota 23.04.2022.
19:06
Izvor: Sportske.net

Čačani u velikom stilu završili ligaški deo sezone u AdmiralBet ABA ligi.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši čačanskog Borca savladali su večeras na svom terenu ekipu Mornara rezultatom 91:78 u zaostaloj utakmici 16. kola AdmiralBet ABA lige.

Ovo je deveta pobeda Borca u sezoni i takmičenje su Čačani završili na jedanaestoj poziciji sa skorom 9-17, dok Mornar ima jednu pobedu više na devetoj poziciji.

Međutim, borba za opstanak u ligi nije završena za Čačane, koji će morati da igraju baraž protiv šampiona ABA 2 lige, ekipe Zlatibora. Razlog zbog kog su Čačani došli u takvu situaciju, iako su plasmanom na tabeli na prvi pogled obezbedili opstanak, jeste ograničenje od najviše pet srpskih klubova u AdmiralBet ABA ligi. To znači da Zlatibor mora da igra baraž sa ekipom koja je ove sezone najslabije plasirana posmatrajući samo srpske klubove, a to je - Borac.

Kada je današnja utakmica protiv Mornara u pitanju, Čačani su bili u blagom rezultatskom zaostatku i na poluvremenu, i posle treće četvrtine, ali je onda u poslednjem kvartalu usledila njihova napadačka ''eksplozija'', pa su poslednjih deset minuta dobili sa 31:12 i izborili ubedljivu pobedu.

Marko Pecarski je sa 24 poena i šest skokova bio najefikasniji u ekipi Borca, Hejl i Marinković su upisali po 11, a kod gostiju još jednu odličnu partiju prikazao je Mihailović sa 25 postignutih poena.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke