Fantastični Embid zasenio Jokića, Denver prokockao ''plus 15''!

Autor: Darko Mitrović
subota 28.01.2023.
23:33
Izvor: Sportske.net

Filadelfija napravila veliki preokret krajem treće i početkom poslednje četvrtine.

Beta/AP Photo/Derik Hamilton
Beta/AP Photo/Derik Hamilton

Povezane vesti

Posle nedavne serije od devet uzastopnih pobeda, Denver Nagetsi su ušli u seriju lošijih rezultata.

Večeras su pretrpeli treći poraz u poslednje četiri utakmice, i to na gostovanju Filadelfiji rezultatom 126:119.

Bez obzira na ovakav epilog, Denver je i dalje vodeći u Zapadnoj konferenciji, sada sa 34 pobeda i 16 poraza. Filadelfija je nastavila svoju seriju pobeda, ovo je Siksersima sedma uzastopna kojom su nastavili poteru za vodećim Bostonom na Istoku. Seltiksi su prvi sa skorom 35-15, a Filadelfija sasda ima 32 pobede i 16 poraza na drugom mestu.

Denver je imao rezultatsku prednost u najvećem delu ove utakmice. Jokić i ekipa su kontrolisali i igru i rezultat, a njihovo vođstvo se lagano uvećavalo kako je meč odmicao.

Međutim, sve počinje da se menja od trenutka kada je Denver poveo sa 99:84. Predvođena fantastičnim Embidom, Filadelfija započinje seriju 14:0 i na početku poslednjeg kvartala domaći stižu na samo poen zaosttaka - 99:98.

Embid u tom periodu gotovo ništa nije mogao da promaši, nemilosrdno je pogađao koš Nagetsa, u nekoliko navrata i preko Jokića koji je, zajedno sa svojim timom, potpuno ispao iz ritma krajem treće i tokom poslednje četvrtine.

Siksersi to koriste da naprave preokret i na oko tri minuta pre kraja poveli su sa 115:110.

Ni novi tajm-aut nije pomogao gostima, jer Tobajas Heris pogađa trojku za ''plus osam''. Marej je uspeo da smanji na 118:112, ali onda Jokić gubi loptu, nije primetio Herisa koji mu se prikrao s leđa, pa se domaći vraćaju na osam poena razlike.

U narednom napadu Jokić se donekle iskupio za pomenutu grešku, a Denver se definitivno vratio u igru kada je na minut i po pre kraja Koldvel-Poup pogodio trojku i smanjio na 120:117.

Međutim, na ulasku u posldnji minut Jokić ponovo gubi loptu u napadu, što je surovo kaznio Embid - pogodio je trojku i rešio pitanje pobednika.

Na kraju, Džoel Embid se zsuatavio na 47 poena, 18 skokova i pet asistncija za 38 minuta na terenu i šut iz igre 18/31.

Dabl-dabl ulčinak imao je i Harden koji je meč završio sa 17 poena i 13 asistencija.

Na drugoj strani, Jokić 24 poena, devet asistncija, osam skokova, ponovo je bio blizu tripl-dabla, ali je greškama u finišu pokvario utisak. Marej je upisao 22, a Porter 20 poena.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke