Fantastični Megin tandem preslišao Podgoričane!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.11.2021.
14:00
Izvor: Sportske.net

Petrušev i Simonović dobijaju dostojne naslednike u Megi.

AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanović
AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

U prvoj utakmici današnjeg programa u sedmom kolu AdmiralBet ABA lige, Mega je na svom terenu zasluženo savladala podgoričku Budućnost rezultatom 87:81.

Podgoričani sada imaju skor 5-2, a Mega je upisala treću pobedu uz četiri prethodna poraza.

Osim početnog vođstva Budućnosti od 2:0, ekipa Mege je dominirala tokom čitavog prvog poluvremena. 

Briljirao je tandem ''NBA prospekata'' Matković-Jović koji su u prbih dvadeset minuta igre upisali zajedno 29 poena, od toga Matković 17, a Jović 12. Domaći su konstantno uvećavali razliku koja je do poluvremena dostigla i 17 poena u korist Mege - 55:38.

Ipak, očekivalo se da Podgoričani reaguju u nastavku i pokušaju da što pre uhvate rezultatski priključak, što su oni i počeli da čine od treće četvrtine, u kojoj su, za početak, serijom 7:0 prišli na deset poena zaostatka - 57:47, a našto kasnije su napravili još jednu takvu seriju i prišli na 64:58.

Tokom poslednje kvartala, Mega je uspevala da ode na desetak poena prednosti, Budućnost je to kasnije prepolovila, a u poslednjih trideset sekundi na semaforu je pisalo 85:81 za Megu.

Mogli su gosti da meč uvedu u dramatičnu završnicu, ali iskusni Micov pravi veliku grešku na devet sekundi pre kraja, posle čega je Mega preko Kazalona sa linije penala uspela da potvrdi svoj zasluženi trijumf.

Na kraju, sjajni Karlo Matković se zaustavio na 26 poena i 12 skokova, a Jović ga je pratio sa 18 poena. Kod Podgoričana, 19 poena Kobsa, a Micov je upisao 17.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke