Fantastični Panter, Partizan prvi put posle devet godina u finalu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.05.2022.
22:52
Izvor: Sportske.net

Čekanju crno-belih dočao je kraj.

Marko Djokovic/Starsport
Marko Djokovic/Starsport

Povezane vesti

Košarkaši Partizana prvi su finalisti ovogodišnjeg plej-ofa AdmiralBet ABA lige.

Oni su večeras u majstorici polufinalne serije ubedljivo savladali podgoričku Budućnost rezultatom 101:77 i sa 2:1 u pobedama izborili plasman u finale.

To će biti prvo Partizanovo finale u ovom takmičenju posle dugih devet godina, a za titulu će se boriti protiv boljeg iz drugog polufinala - Crvene zvezde i Cedevita Olimpije koje svoj meč odluke igraju u ponedeljak od 19 časova.

Glavnu ulogu u večerašnjem meču pred punim tribinama ''Pionira'' imao je Partizanov šuter Kevin Panter koji kao da je želeo da se što pre iskupi za veoma lošu partiju u Podgorici kada nije upisao nijedan poen. Zato je večeras brojao do 30, od toga je 21 poen upisao u prvom poluvremenu. Uz to, tri asistencije i dva skoka za najkorisnijeg igrača ove utakmice.

Najviše zahvaljujući njemu, Partizan je efikasno startovao, ali su tokom prve četvrtine i gosti predvođeni Danilom Nikolićem uspevali da uzvrate i da rezultatski ostanu u igri. Posle prvih deset minuta rezultat je bio 26:21 za Partizan, ali u drugoj je ta razlika postala mnogo veća.

Crno-beli su pojačali odbranu, a uz Pantera su se raspucali i Avramović, Ledej i kapiten Zagorac, pa je pred kraj druge četvrtine Partizan stigao do 22 poena razlike - 52:30.

Već tada je bilo jasno da će Partizan u finale, a u nastavku kao da se jedino Kendrik Peri u gostujućem timu nije predavao. Pogodio je tri trojke, pokušavao da smanji razliku i eventualno uvede meč u neizvesniji finiš, ali crno-beli to nisu dozvolili. Održavao je domaći tim prednost od dvadesetak poena razlike i lakše nego što se očekivalo dobio majstoricu protiv velikog rivala.

Uz pomenutog Pantera, efikasni su bili i Ledej sa 16, Zagorac sa 11, Lesor sa 10 poena i pet skokova, a Avramović se zaustavio na sedam poena, pet asistencija i četiri skoka.

U ekipi Budućnosti Sili 17 poena, ali se kasno raspucao, uz njega Peri 15 poena.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke