Fantastični Slovenci deklasirali Hrvate u Stožicama, posle 33:8 sve je bilo jasno!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 30.06.2022.
22:11
Izvor: Sportske.net

Derbi večeri rešen već u prvoj četvrtini.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Veliku pažnju izazvao je večerašnji duel reprezentacija Slovenije i Hrvatske u okviru petog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, pre svega zbog Luke Dončića, ali i još nekolicine NBA asova u obe ekipe. Ove dve selekcije takmiče se u kvalifikacionoj Grupi C, a Slovenci su pred svojim navijačima u ljubljanskim Stožicama ubedljivo trijumfovali, rezultatom 97:69.

Slovenija sada ima skor 3-2, a Hrvatska je pretrpela i četvrti poraz u pet odigranih mečeva i ostala je na poslednjem mestu na tabeli.

Dončić i drugovi su silovito započeli ovaj meč, što najbolje ilustruje rezultat prve četvrtine - 33:8 za Sloveniju.

Naravno, očekivao se odgovor reprezentacije Hrvatske, za koju su nastupila i takva imena poput Bojana Bogdanovića, Marija Hezonje, Anta Žižića, Ivice Zupca, ali taj odgovor je izostao. Slovenija je znalački čuvala ubedljivu prednost iz prve četvrtine, gosti su u nekoliko navrata uspeli da priđu na manje od 20 poena razlike, ali ništa više od toga.

Ovaj meč će ostati upamćen i po oproštaju Gorana Dragića od slovenačke publike, bio mu je ovo poslednji meč u dresu nacionalnog tima pred domaćim navijačima.

Goran Dragić je završio meč sa 19 poena, a efikasniji od njega u pobedničkoj ekipi bio je samo Luka Dončić sa 21. Uz njih se istakao i Majk Tobi sa 16 postignutih poena.

U selekciji Hrvatske najbolji Mario Hezonja sa 22 poena, Zubac je upisao 14, a Bogdanović 13 poena.

Večeras je u ovoj grupi i Finska savladala Švedsku sa 85:69 uz 22 poena i 11 skokova Markanena, pa je posle pet odigranih kola stanje na tabeli:

Finska 4-1, Slovenija 3-2, Švedska 2-3, Hrvatska 1-4.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke