Fantastično veče Ejtona i Lebrona, ''vatromet'' u San Antoniju, skromni Dončić, Pokuševskom ''mrvice''...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 27.11.2022.
08:32
Izvor: Sportske.net

Noćas nije bilo mnogo utakmica, ali uzbuđenja nisu izostala.

Beta/AP Photo/Rick Scuteri
Beta/AP Photo/Rick Scuteri

Povezane vesti

Noćašnji program u NBA ligi počeo je utakmicom u Torontu, gde su Reptorsi savladali Dalas Maverikse sa 105:100.

Luka Dončić i ekipa su znatno bolje započeli meč, vodili su sa 12:2 i 22:7, ali već do kraja prve depnice Toronto je uspeo da uhvati priključak i početkom druge četvrtine pređe u vođstvo.

Imali su domaći i 11 poena viška tokom treće deonice, a odgovor gostiju usledio je početkom poslednjeg kvartala kada su uspeli da u par navrata povedu minimalnom razlikom.

Ipak, u penal-završnici Reptorsi su se bolje snašli i tako stigli do desete pobede, a Dalas je vezao treći uzastopni poraz i sada ima skor 9-9.

Anunobi i Van Vlit sa po 26, odnosno Bučer sa 22 poena i 13 skokova bili su najbolji u pobedničkoj ekipi, a na drugoj strani Dončićevih 24 poena, devet asistencija i sedam skokova nisu bili dovoljni da Dalas prekine seriju poraza.

Uspešan na svom terenu bio je i Hjuston koji je savladao Oklahomu sa 118:105, a presudna je bila druga četvrtina koju su Rokitsi dobili sa čak 20 poena razlike - 42:22.

Grin sa 28 poena i devet asistencija, kao i Sengun sa 21 poenom, 19 skokova i sedam asistencija dominirali su u ekipi Hjuostona, a goste je predvodio Gildžus-Aleksander sa 32 poena. Naš Aleksej Pokuševski bez poena, uz tri skoka za osam i po minuta u igri.

Pravi košarkaški vatromet viđen je u duelu San Antonija i Lejkersa koji je završen pobedom gostiju iz Los Anđelesa rezultatom 143:138!

Predvođeni veoma raspoloženim Lebronom Džejmsom, Lejkersi su tokom čitavog drugog poluvremena imali blagu prednost i uspeli su da je zadrže do kraja.

Lebron se zaustavio na 39 poena, 11 skokova i tri asistencije (7/12 za tri), pratio ga je Nemac Šreder sa 21 poenom, a kod Sparsa su najbolji bili Džonson sa 26 poena i 10 skokova i Džons sa 23 poena, 13 asistencija i osam skokova.


Lejkersima je ovo sedma pobeda u 18 odigranih mečeva, kojom su ujedno na tabeli Zapadne konferencije pretekli Sparse koji su već dugo bez pobede i sada imaju skor 6-15. Samo je Hjuston slabiji od njih na Zapadu, sa pet pobeda i 14 poraza, ali su Rokitsi dobili dve poslednje utakmice.

Najneizvesniju završnicu odigrali su Finiks Sansi i Juta, na kraju 113:112 za Sanse, a meč je rešen u penal-završnici, gde je Deandre Ejton uhvatio ključnu loptu pod svojim košem i osigurao pobedu svom timu.

Bio je to 21. Ejtonov skok u ovom meču, a tome je dodao i 29 poena i tri asistencije. Uz njega sjajan je i Buker sa 27 poena i 11 skokova, a na drugoj strani Klarkson 22, Sekston 20, a Markanen 15 poena i 10 skokova.

Sansima je ovo četvrta pobeda u nizu, kojom su se učvrstili na liderskoj poziciji na Zapadu, Juta je upisala četvrti uzastopni poraz.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke