Slukas "ukrao šou" Guduriću i utišao "Ulker arenu" - Olimpijakos vodi 2:1

Autor: Sportske Net
sreda 03.05.2023.
21:38
Izvor: Sportske.net

Slukas kao Panter u Madridu.

EPA-EFE/ERDEM SAHIN
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Povezane vesti

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su Fenerbahče u trećoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige rezultatom 72:71. 

Prepuna ,,Ulker arena" nije uplašila goste, koji su navikli na ovakvu atmosferu. Gotovo celu utakmicu bio je egal, iako sam meč nije bio toliko efikasan. 

Vezenkov jetrojkom otvorio meč, ali je Fener zahvaljujući sjajnoj seriji Dorsija preuzeo inicijtivu i poveo posle prve četvrtine 21:15. 

U nastavku su držali prednost do drugog dela druge četvrtine kada je Olimpijakos napravio mini-seriju od 7:0 i poveo na poluvremenu tri razlike. 

Po povratku na teren posle pauze ponovo je proradio domaćin i iskoristio lošu realizaciju napada gostiju, koji su postigli svega sedam poena i trećem periodu. 

Poslednja četvrtina donela je nova iznenađenja. Fener je povisio na devet poena prednosti, ali je onda Olimpijakos vezao 10 poena i preokrenuo rezultat. Ipak, Fenerbahče je čuvao Tajler Dorsi koji je postigao tri poena baš kada je trebalo, za izjednačenje 66:66 dva minuta do kraja. 

Domaći su iskoristili promašaj Mekkisika zavodstvo, a onda je iz ugla Kalates pogodio trojku za povratak u vodstvo. Međutim, ni tu nije bilo kraja dramipošto je Vezenkov odgovorio trojkom na drugoj stari za 69:69 manje od minut do kraja meča. Volkap je praktično poklonio loptu Feneru, koji je to i iskoristio. 

Marko Gudurić je postigao koš za vodstvo tri sekunde do kraja. Slukas je pogodio u poslednjoj sekundi trojku sa devet metara za neverovatnu pobedu Olimpijakosa. 

Najefikasniji kod Fenera bio je Dorsi sa 21 poenom, a Džekiri 15 uz sedam skokova. Srpski reprezentativac Marko Gudurić postigao je četiri poena uz dve asistencije. 

Olimpijakos je vodio Slukas sa 25, dok je Vezenkov postigao 17. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke