Potvrda neizvesnosti ovogodišnje EL - Fener "kišom trojki" izborio peti meč!

Autor: Sportske Net
petak 05.05.2023.
21:41
Izvor: Sportske.net

Dramatično do samog kraja.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Olimpijakos 73:69 u četvrtom meču četvrtfinale serije Evrolige i izborili majstoricu, koja će se igrati u Pireju. 

Fener je do pobede sigao pre svega odličnim šutom za tri poena u samoj završnici (50% za tri). 

Neizvesno, kao što je i gotova cela utakmica bila, počela je pva četvrtina. Gosti su poveli 5:0, ali je onda usledila serija Fenera za rano vodstvo i igralo se koš za koš gotovo celu četvrtinu koja je na kraju pripala domaćima (18:17). 

Vrlo lako je preokrenuo Olimpijakos, ali stigao je do vodstva od četiri razlike, što je bilo nedovoljno da prednost sačuvaju. Fener je preko Edvardsa najviše, vezao devet poena i vratio prednost, Međutim Mekksik i Kenan ponovo su preokrenuli, a ovog puta na poluvremenu za jedan koš vodio je grčki tim. 

Treći kvartal otvorio je Dorsi za prednost Fenera, ali su potom Volkap i Fal iskoristili loš napad domaćih i ponovo preokrenuli. Olimpijakos je stekao prednost od pet poena, ali je u samoj završnici Fener iskoristio agreivnu odbranu domaćih, Gudurić je pogodio oba penala, a potom Motli poentirao za jedan poen zaostatka pred poslednjih 10 minuta na terenu u Istanbulu. 

Dve trojke Pjera u četvrtoj četvrtini napravile su odlučujuću razliku i Fener je konačno imao nešto veću prednost od 67:61 dva i po minuta do kraja. Dorsi je potvrdio dominaciju Fenera u poslednjoj deonici praktično doneo pobedu svojoj ekipi. Mekkisk je pogodio trojku na drugoj strani, ali nije bilo dovoljno. Nastavila se serija trojki, ponovo Pjer na jednoj i Meksikik na drugoj strani. 

Najefikaniji kod domaćih bio je Pjer sa 17 poena (4/6 za tri poena), a pratio ga je Dorsi sa 16. Marko Gudurić postigao je četiri poena uz četiri skoka i jednu asistenciju. 

Kod Olimpijakosa najbolji je bio Mekkisik sa 20 poena, odmah za njim su Kenan i Fal sa po 12. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke