U istanbulskoj drami Gudurić nadmudrio Lučića

Autor: Sportske Net
četvrtak 11.01.2024.
21:04
Izvor: Sportske.net

Fener ubedljiv u produžetku meča.

@FBBasketbol/Twitter
@FBBasketbol/Twitter

Povezane vesti

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Bajern posle produžetka u okviru 21. kola Evrolige rezultatom 98:91 (22:22, 16:17, 19:20, 24:22, 15:8).

Fener je furiozno startovao meč u Istanbulu, poveli su sredinom prvog kvartala 19:8, međutim Bajern je ostvario seriju 14:3 i sve rezultat praktično na nulu odnosno 22:22 pred drugu četvrtinu. 

U nastavku se igralo gotovo poen za poen, ali su gosti trojkom Edvardsa stekli prednost od pola koša na poluvremenu (39:38). 

Po povratku na teren Bajern je poenima Lučića ponovo poveo 45:43, ali je usledila mini-serija domaina i novo vodstvo. Smenjivala se prednost, koja je pred poslednjih 10 minuta pripala nemačkom timu. 

Dve trojke Marka Gudurića na startu poslednjeg kvartala odvelesu Fener na +5, ali je na drugoj strani odgovorio Obst istim potezima. Trojke su se smenjivale u prvom delu četvrtine, kao i prednost ekipa. U finišu meča Vilbekin je kaznio promašaj Lučić i Bukera i postigao trojku za novo vodstvo Fenera nepunih 10 sekundi do kraja utakmice. Međutim, napravio je faul nad Franciskom na liniji za tri poena, što je košarkaš iskoristio za novo izjednačenje i produžetak.

U produžetku Fenerbahče je odigrao dobru odbranu i pogodio ono što Bajern nije mogao, te lako reši pitanje pobednika. 

Najefikasniji kod Fenera bio je Vilbekin sa 30 poena, Pjer i Dorsi po 13, Gudurić je stao na osam uz tri skoka i jednu asistenciju.

U ekipi Bajerna najbolji je bio Frnacisko sa 17 poena, Buker je postigao 16, Lučić 11 uz šest skokova i dve asistencije. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke