Fener i Olimpijakos na 2-0, odlični Marko Gudurić!

Autor: Darko Mitrović
petak 14.10.2022.
22:01
Izvor: Sportske.net

Pobede domaćih ekipa večeras u Istanbulu i Atini.

EPA-EFE/Georgia Panagopoulou
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Povezane vesti

Košarkaši atinskog Olimpijakosa ostvarili su i drugu pobedu u prva dva kola Evrolige. Oni su večeras pred svojim navijačima savladali ekipu Žalgirisa rezultatom 90:80, a litvanski predstavnik je upisao drugfi poraz.

Žalgiris je dobro počeo utakmicu, na kraju prve četvrtine je vodio sa 21:18, ali je već u drugoj Olimpijakos žestoko uzvratio i stekao desetak poena prednosti.

U nastavku meča domaći su uspešno održavali ono što su stekli tokom prvih 20 minuta i bez većih problema su stigli do pobede.

Saša Vezenkov je sa 23 poena i 14 skokova bio nezadrživ za odbranu gostiju, uz njega su se istakli i Fal sa 16, Larencakis i Slukas sa po 15 poena. U poraženom timu najefikasniji Brazdeikis sa 21 poenom.

Uspešan na svom terenu večeras je bio i Fenerbahče koji je u Istanbulu lakše nego što se očekivalo savladao ekipu Makabija rezultatom 86:71.

Druga četvrtina je i u ovom meču imala ključan efekat, jer je u tom periodu igre Fener stekao ubedljivu prednost koju je do kraja uspeo da zadrži.

Marko Gudurić je prikazao odličnu partiju sa 23 poena i šest skokova, pratili su ga Motli sa 15 poena, kao i Kalates sa 13 poena, devet asistencija i devet skokova, a u Makabiju najbolji Boldvin sa 14, Braun sa 13 poena, kao i Nebo sa 12 poena i devet skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke