Fener izgubio domaći teren, Darušafaka ima sve u svojim rukama!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 26.05.2022.
22:21
Izvor: Sportske.net

Problemi za Aleksandra Đorđevića.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Košarkaši Darušafake savladali su Fenerbahče na gostujućem terenu rezultatom 81:82 i izjednačili u polufinalnoj seriji turskog prvenstva na 1-1.

Favorizovani Fener krenuo je silovito u meč, ekipa našeg Aleksandra Đorđevića ubedljivo je vodila posle prve četvrtine (27:15), ali su gosti uspeli da se vrate serijom 12:0 i dođu do izjednačenja na polovini druge deonice. Nastavila je Darušafaka sa sjajnom igrom do kraja poluvremena, pa su gosti otišli na odmor sa tri poena prednosti (41:44).

U trećoj četvrtini Fener je brzo uspeo da preokrene i povede sa +6 (52:46), ali su gosti zadržali smirenost i nisu paničili u trenucima kada im nije išlo. Uspela je Darušafaka da vrati rezultatsku prednost i okonoča treći period sa četiri poena prednosti (60:64).

Gosti su u jednom trenutku poslednje deonice vodili i sa maksimalnih +8 (76:68), ali se Fener ekspresno vratio i izjednačio na 79:79. Meč je ušao u neizvesnu završnicu, u kojoj je presudila trojka Nejtana Njumena.

Najefikasniji u pobednčikoj ekipi bio je Ozdemiroglu sa 20 poena, 17 je ubacio Njumen. Kod Fenera bolji od ostalih bio je Nando de Kolo sa 24 poena, dok je Jan Veseli upisao 17 poena.

Darušafaka je sada stekla prednost domaćeg terena i u naredne dve utakmice biće domaćin.

U drugom polufinalu sastaju se Efes i Galatasaraj, ta polufinalana serija počinje sutra. U Turskoj se polufinale igra na tri dobijene utakmice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke