Fener konačno razbio maler, odlični Gudurić! I Žalgiris bi da pobegne sa dna

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 02.12.2021.
20:44
Izvor: Sportske.net

Ekipe koje su uz Panatinaikos na začelju tabele, večeras ostvarile pobede.

Feneche Beko/Twitter
Feneche Beko/Twitter

Povezane vesti

Posle četiri uzastopna poraza u Evroligi, ekipa Fenerbahčea je večeras konačno uspela da upiše novi trijumf u elitnom evropskom takmičenju.

Tek četvrtu pobedu od početka evroligaške sezone Fenerbahče je ostvario na svom terenu protiv Monaka koji je takođe u lošoj seriji i ovo mu je četvrti neuspeh u nizu. Na kraju, 96:86 za Fener.

Tokom prve tri četvrtine vodila se ravnopravna borba, ekipe su se smanjivale u vođstvu, ali je u poslednjem kvartalu Fenerbahče preuzeo potpunu kontrolu dešavanja na terenu i konačno stigao do toliko željenog trijumfa.

Odličnu partiju u ekipi Saše Đorđevića prikazao je Marko Gudurić koji je upisao 18 poena i četiri asistencije, a uz njega istakli su se i Jan Veseli sa 18 poena, 10 skokova i pet asistencija i Nando De Kolo sa 15 poena. ''Kneževima'' nije pomogla odlična partija Majka Džejmsa koji je upisao 31 poen, a Danilo Anđušić je za osam minuta u igri upisao samo jedan poen.

Fenerbahče sada ima učinak 4-9, Monako ima jednu pobedu više.

Za to vreme, Žalgiris je u Kaunasu savladao Baskoniju sa 72:68, što mu je treća pobeda u poslednja četiri kola, pa je posle katastrofalnog početka sezone litvanski tim uspeo da na tabeli stigne pretposlednji Panatinaikos.

Žalgiris je u najvećem delu meča imao blagu rezultatsku prednost, što je uspeo da održi do samog kraja.

Lekavičijus je sa 13 poena i devet asistencija bio najbolji u pobedničkoj ekipi, pratio ga je Kalnijetis sa 10 poena i pet asistencija, a Baskoniju je predvodio Ehoh sa 13 poena i 10 skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke