Fener poveo u polufinalnoj seriji, Darušafaka potučena do nogu

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 24.05.2022.
21:51
Izvor: Sportske.net

Đorđevićev tim korak bliži finalu.

TurkishAirLines EuroLeague
TurkishAirLines EuroLeague

Povezane vesti

Košarkaši Fenerbahčea poveli su sa 1:0 protiv Darušafake u polufinalnoj seriji turkog šampionata pošto su na svom terenu opravdali ulogu favorita i slavili rezultatom 94:69 u meču koji su obeležila dvojica igrača poraženog tima.

Izabranici Aleksandra Đorđevića od starta su nametnuli ritam i poveli sa 5:0, a u jednom trenutku su napravili seriju i stigli do vođstva od sedam poena.

U drugom delu igre stigli su i do dvocifrene prednosti, ali je Darušafaka sa pet poena u nizu otišla na odmor sa "samo" minus sedam.

Početkom treće četvrtine došlo je do blagog pada u igri domaćeg tima, ali su ubrzo dodali još jači gas i u poslednjih 10 minuta stigli do najvećih plus 16 u tom trenutku.

U završnoj deonici igra gostiju se potpuno raspala pa su Marko Gudurić i saigrači u jednom trenutku vodili i sa ogromnih plus 25, što je i razlika sa kojom je utakmica završena.

Ključ Fenerove pobede su daleko bolje raspoređeni poeni pošto su Duverioglu, Pjer i Vesli ubacili po 10 poena i jedini bili dvocifreni u redovima pobednika, dok Darušafaki nisu pomogli Buti i Kopan sa ukupno 25 poena.

Naredni meč na programu je za dva dana u istoj dvorani, kada će Fener imati priliku da povede sa 2:0 i tako dođe na samo korak od plasmana u finale gde ga čeka bolji iz duela Efesa i Galatasaraja, koji igraju dan kasnije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke