Fener se pojačava - Dolaze sjajni evroligaški plej i krilni centar finaliste Evrokupa!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 08.06.2023.
14:45
Izvor: Sportske.net

Dva igrača blizu selidbe u Istanbul.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Fenerbahčea su na pragu ispadanja iz plej-ofa šampionata Turske.

Posle tri utakmice polufinalne serije protiv najvećeg rivala Efesa, ekipa Dimitrisa Itudisa gubi sa 2:1, a loša situacija u prvenstvu, ne remeti planove učesnika Evrolige za narednu sezonu.

Kako javljaju mediji u Turskoj Fener je naciljao dva pojačanja i započeo razgovore oko njihovog dolaska u Istanbul. U pitanju su sjajni bek španske Baskonije Darijus Tompson i krilni centar finaliste Evrokupa i najboljeg tima u "regularnom" delu šampionata Turske Turk Telekoma Nejt Sestina.

Pregovori Fenera sa Baskonijom su u podmakloj fazi, a turski velikan će za 28-godišnjeg Amerikanca koji je ove sezone u Evroligi prosečno beležio 12.6 poena i 6.7 asistencija, uz prosečan indeks korisnosti 17.1 morati da plati obeštćenje od 550.000 evra, a ponuđen mu je dvogodišnji ugovor.

U isto vreme evroligaš privodi još jedan vaažan posao kraju. U pitanju je dolazak krilnog centra Turk Telekoma Nejta Sestine. Amerikanac je eksplodirao ove sezone u dresu Turk Telekoma sa kojim je stigao sve do finala Evrokup, a trenutno se bori za plasman u finale turskog šampionata.

Sestina ima 26-godina, visok je 211 centimetara, a ove sezone beleži nešto više od 10 poena 3.4 skoka po meču u dresu "poštara" iz Ankare.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke