Fener srušio Barsu i zakuvao borbu za poziciju 2, Armani šokirao Monako i još je u životu

Autor: Mladen Heleta
sreda 20.03.2024.
20:55
Izvor: Sportske.net

Nik Kalates večeras ispisao istoriju.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Barselonu u Istanbulu sa 88:74, dok su košarkaši Armanija napravili iznenađenje i pobedili Monako u gostima rezultatom 98:80, u utakmicama 30. kola Evrolige.

Poraz Barselone znači da ćemo u preostala četiri kola gledati i veliku borbu za drugo mesto pred plej-of, jer ona sada na toj poziciji ima skor 20-10, a prate je Fenerbahče i Monako sa učinkom 19-11. Na 19-11 može da ode i Panatinaikos, ukoliko kasnije večeras savlada Crvenu zvezdu, a na dobrom je putu. 

Što se tiče Armanija, on je sada na skoru 13-17, pa i dalje ima kakve-takve šanse da "uhvati" deseto mesto, poslednje koje vodi u plej-in.

U Istanbulu je Fenerbahče dominirao u prvom poluvremenu, išao je do +25, na veliki odmor je otišao sa 21 poenom prednosti (46:25) i delovalo je da je ovaj meč "jednosmerna ulica" i da je Barsa kapitulirala.

Međutim, u trećoj četvrtini su se gosti probudili, rešili taj period u svoju korist sa 32:16, na početku poslednje deonice prišli na -3 (62:59) i dobili smo dramu pravo niotkuda.

Tada je stvari u svoje ruke uzeo Skoti Vilbekin, vezao pet poena, ponovo odlepio Fener na pristojnu razliku i poveo ga ka trijumfu.

Vilbekin je sa 18 poena bio najefikasniji u sastavu Šarunasa Jasikevičijusa. Naš Marko Gudurić i Grk Nik Kalates dodali su po 13 poena. Kalates je večeras ispisao istoriju Evrolige i postao igrač sa najviše ukradenih lopti (437) otkako postoji ovo takmičenje.

Kod Barse, 18 poena Brizuele i 11 Laprovitole. Naš Nikola Kalinić je ubacio pet poena.

Monako je propustio veliku priliku da se večeras izjednači na drugom mestu sa Barselonom. Bio je tim Saše Obradovića veliki favorit protiv Armanija, ali je "nokautiran".

Gosti su sve vreme dominirali i bili u velikoj prednosti, pa se njihova pobeda nijednog momenta nije dovela u pitanje.

Blistao je Nikola Mirotić sa 21 poenom. Kod pobednika su se još istakli Lo sa 15 i Hol sa 14 poena.

Alfa Dialo je upisao 17 poena za Monako, Lojd je dodao 14.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke