Fener sve ubedljiviji, Obradovićev Monako stao u Tel Avivu, Barsa rutinski u Minhenu

Autor: Darko Mitrović
utorak 18.10.2022.
22:16
Izvor: Sportske.net

Klub iz Istanbula u izvanrednoj formi na početku sezone.

EPA-EFE/ERDEM SAHIN
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Povezane vesti

Za razliku od Efesa koji je već drugi put poražen u prva tri kola Evrolige, njegov gradski rival Fenerbahče je odlično započeo novu evroligašku sezonu.

Fener je večeras upisao i treći trijumf, i to ubedljiv protiv Asvela rezultatom 84:63.

Kljulna je bila treća četvrtina u kojoj je Fener odigrao izvanredno u odbrani i stekao dvadesetak poena prednosti, što je i u poslednjem kvartalu uspeo da zadrži.

Edvards sa 19, Vilbekin sa 15 i Motli sa 13 poena su bili najefikasniji u Fenerbahčeu, a naš Marko Gudurić je meč završio sa sedam poena, četiri skoka i tri asistencije. Kod gostiju najbolji Fal sa 17 poena i devet skokova. 

Prvi poraz u novoj sezoni Evrolige pretrpeo je Monako, našeg trenera Saše Obradovića. ''Kneževi'' su večeras poraženi u Tel Avivu od domaćeg Makabija rezultatom 78:70, što je druga pobeda ''Ponosa Izraela'' u prva tri kola.

Prvo poluvreme nije nagoveštavalo ovakav ishod, jer je Monako kontrolisao igru i rezultat i posle 20 minuta igre je vodio sa 42:31. U nastavku Makabi bolji tim, pogotovo u poslednjoj četvrtini u kojoj je Monako potpuno zaustavljen u napadu.

Boldvin sa 19 i sedam skokova i Braun sa 13 poena, sedam skokova i sedam asistencija bili su najefikasniji u Makabiju, a u ekipi Monaka to su bili Džordan Lojd sa 21 i Majk Džejms sa za njega skromnih 15 poena.

Za to vreme u Minhenu, Bajern je pretrpeo i treći poraz, ovoga puta od Barselone rezultatom 84:73. Katalonci su posle ravnopravnog prvog poluvremena prelomili utakmicu u svoju korist tokom treće četvrtine koju su dobili sa 28:19 i do kraja su uspeli da zadrže stečenu prednost.

Ovo je Barseloni druga pobeda u prva tri kola, a najzaslužniji za ovaj trijumf bili su Laprovitola, Veseli i Abrines sa po 14 poena. U Bajernu najbolji Rubit sa 19 poena i sedam skokova. Naši reprezentativci - Lučić i Jaramaz po osam poena u ekipi Bajerna, a Nikola Kalinić sedam poena, osam skokova i tri asistencije u ekipi Barselone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke