Fener ubedljiv - Bogdan i Kinsi kao nekad u Partizanu!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 09.01.2015.
19:24
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Fenerbahčea ubedljivo su slavili na gostovanju Nižnjem iz Novgoroda a među najboljim pojedincima na večeranjoj utakmici bili su bivši košarkaši Partizana Bogdan Bogdanović i Terens Kinsi.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Pretposlednja utakmica drugog kola TOP 16 faze u grupi "F" igrana je u Novgorodu gde je ekipa Nižnjeg ugostila favorizovani Fenerbahče našeg Željka Obradovića.

Nakon poraza od CSKA turski sastav nije imao mnogo izbora pa je u današnji duel ušao maksimalno ozbiljno, rešen da u Novgorodu stigne do prvog trijumfa u TOP 16 fazi.

Donekle neizvestan duel u prvom delu igre izgubio je draž tokom drugog poluvremena kada je gostujući sastav prelomio meč i na kraju slavio ubedljivim rezultatom 60:78 (19:20, 17:18, 15:22, 9:18).

Fenerbahče su na putu ka prvoj pobedi u TOP 16 fazi vodili Endrju Gaudlok i Bogdan Bogdanović a upravo je srpski internacionalac bio centralna figura na meču posle prvih 20 minuta igre.

Bivši košarkaš Partizana bio je najefikasniji u svom timu posle prvog poluvremena sa 10 postignutih poena a do kraja je stigao do učinka od 17 poena (4/7 za dva, 3/7 za tri) i 5 skokova.

Endrju Gaudlok je ubacio 23 poena dok su među najefikasnijima u redovima ekipe Željka Obradovića bili Jan Veseli sa 8 poena i 3 ukradene lopte, odnosno Nemanja Bjelica sa 7 poena i 10 skokova.

Jedini igrač Nižnjeg koji je uspeo da se istakne bio je Terens Kinsi. Bivši član Partizana postigao je 16 poena, ostvario 4 skoka i upisao 4 asistencije. Pratili su ga Antonov sa 11 i Ročesti sa 10 poena.

Poslednji meč drugog kola u grupi "F" igra se večeras a sastaće se Anadolu Efes i španska Unikaha.

Posle nekompletnog drugog kola na tabeli "F" grupe vode Olimpijakos i CSKA sa po dve pobede, Anadolu bi mogao da im se priključi ukoliko savlada Unikahu, dok ostatak grupe predvodi Fener sa skorom 1-1 a slede Nižnji 1-1, Unikaha 0-1, Laboral Kuća 0-2 i Armani 0-2.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke