Fenerbahče ''vratio brejk'', odlični Gudurić, još korak do finala

Autor: Darko Mitrović
subota 28.05.2022.
20:16
Izvor: Sportske.net

Tim Aleksandra Đorđevića sve je bliži plasmanu u finale plej-ofa.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

U trećoj utakmici polufinalne serije plej-ofa turske Super lige, Fenerbahče je večeras kao gost savladao Darušafaku rezultatom 73:69.

Ovo je drugi trijumf Fenera u ovom polufinalu i sada vodi sa 2:1 u pobedama, pa mu još jedan trijumf nedostaje za plasman u finale.

Đorđevićev tim je tokom prvog poluvremena kontrolisao dešavanja na terenu, imao je vođstvo tokom čitave druge četvrtine, a početkom treće Darušafaka je uspela da uzvrati i nakratko je povela sa četiri poena razlike (46:42).

Ali, domaćin kao da je time ''naljutio'' rivala, pa je Fenerbahče do kraja treće četvrtine napravio seriju 16:0 i poveo sa 58:46.

Domaćin je bio uzdrman u tim trenucima, ali je u poslednjem kvartalu Darušafaka uspela da izjednači na 64:64.

Usledila je uzbudljiva borba na ulasku u finiš, a Fenerbahče je bio za nijansu bolji u ''penal-završnici'' i na kraju došao do pobede kojom se revanširao Darušafaki za poraz u prethodnoj utakmici.

Srpski reprezentativac Marko Gudurić je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 12 poena, uz četiri asistencije i tri skoka. Birsen i De Kolo su ga pratili sa po 10 poena. Domaći tim je predvodio Olaseni sa 15 postignutih poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke