Fenerbahčeu prekipelo! Saopštenje i jasna poruka Evroligi!

Autor: Darko Mitrović
sreda 27.10.2021.
17:19
Izvor: Sportske.net

Hoće li se nešto promeniti posle ovoga?

EPA-EFE/SEDAT SUNA
EPA-EFE/SEDAT SUNA

Povezane vesti

Fenerbahče i Barselona sinoć su u Istanbulu odigrali odličan meč koji je u poslednjoj sekundi rešio Nikola Mirotić i doneo pobedu Barsi rezultatom 76:74.

Međutim, nešto drugo je, izgleda, još više zabolelo ljude u Fenerbahčeu, a to su pojedine sudijske odluke, ne samo sinoć, nego i u nekim prethodnim mečevima.

Zbog toga su odlučili da reaguju zvaničnim saopštenjem koje u nastavku prenosimo.

''Fenerbahče Beko, kao licencni tim Evrolige A, dosledno je davao maksimalan značaj zaštiti vrednosti brenda Evrolige od sezone 2006-2007. Ovo smo zadržali kao vodeći princip i uticali na jedinstvo evroligaške organizacije i posle utakmica koje su odlučene neprihvatljivim suđenjem.

Ono čemu smo svedoci od početka sezone 2021/22, međutim, veoma nam je otežavalo da ćutimo o sve većem broju neprihvatljivih grešaka sudija, koje su nadaleko prepoznali ljubitelji košarke.

U naše tri nedavne utakmice, protiv Panatinaikosa 7. oktobra, Real Madrida 21. oktobra i Barselone 26. oktobra loše sudijske odluke direktno su odlučile pobednika. Naročito su kontroverzne bile odluke o dodeljivanju nesportskih grešaka, koje su bile u suprotnosti sa kriterijumom iz prethodnih mečeva. Štaviše, to je bilo u suoprotnosti sa standardima koje primenjuju sudije u Evroligi.

Takođe smo svesni činjenice da je u prošlosti Evroliga priznavala greške u suđenju i formalno se izvinjavala pogođenim klubovima u sličnim situacijama.

Iako smo ostali mirni i stajali uz ligu do ovog trenutka, postalo je nemoguće da tako nastavimo nakon ovih nedavnih događaja. Naš klub, sa poznatom prošlošću i značajnim ulaganjem u mušku košarku, sa svojim jakim sponzorima i prisustvom kao jedan od najvažnijih aktera turske košarke, jedan je od najvrednijih partnera Turkish Airlines Evrolige i ne prihvata ga ni na koji način, oblikuju ili formiraju nepravedne posledice sudijskih odluka'', navodi se u saopštenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke