Feneru još samo ovo falilo, ali Đorđević spreman za borbu u Moskvi

Autor: Sportske Net
sreda 03.11.2021.
16:25
Izvor: Sportske.net

Definitivno neće igrati.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Dajšon Pjer će definitivno preskočiti meč Fenerbahčea i CSKA u okviru osmog kola Evrolige, saopštio je danas turski klub. On će zbog povrede prepone morati da ostane po strani.

Povredu je zadobio tokom susreta sa Olimpijakosom u Grčkoj u prethodnom kolu ovog takmičenja. Takođe je propustio meč šestog kola regularne sezone Superlige Turske kod kuće protiv Gazijantepa u nedelju. 

Kanadski košarkaš je nastupio na svih sedam utakmica Evrolige do sada, uz šest startova pod vođstvom Saše Đorđevića. Postizao je u proseku 7,3 poena, 3,9 skokova, 1,4 asistencije, 0,7 ukradenih lopti i 0,7 blokada po utakmici. Takođe je beležio 9,5 poena, 5,0 skokova, 2,0 asistencije, 0,8 ukradene lopte i 0,3 blokade u proseku u domaćem prvenstvu. 

"Igramo još jedan meč na strani, u prvom delu sezone raspored nam je veoma težak i igramo sa jednim od najboljih timova. Spremni smo za utakmicu. Povratili smo snagu i fizički i mentano. CSKA ima važna imena koja podižu meč na viši nivo. Klajburn neće igrati, a nama neće igrati Dajšon Pjer tako da očekujemo doprinos drugih igrača", kazao je Đorđević pred ovaj susret. 

Danilo Bartel će takođe odsustvovati. Uprkos tome što je nedavno nastavio sa treninzima, još uvek nije dobio dozvolu da se vrati u akciju.

CSKA je vezao dva poraza u Evroligi, od Asvela i Monaka i sada je na skoru 4-3. Pozitivno je to što je Tornike Šengelija bio spreman nakon što je propustio tri nedelje zbog povrede desnog ramena, za šta se prvobitno predviđalo da će ga zadržati najmanje dva meseca. Međutim, Nikola Milutinov (koleno) i Marijus Grigonis (leđa) su i dalje van terena. Fener trenutno ima skor 2-5 u Evroligi, pa im je pobeda više nego potrebna i mogli bi da iskoriste pad u igri Moskovljana. 

Sa druge strane znamo da se Šengelija oporavlja, što daje snagu i dubinu u rotaciji. Doveli su Keneta Farida čije ime donosi energiju na parket. CSKA je tim koji veoma poštujemo. Mi takođe tražimo pobede, idemo tamo sa licem koje ukazuje da smo spremni za borbu i sa borbenim karakterom kojeg pokazujemo cele sezone. Posle mnogo gustih mečeva koje smo na jednu loptu izgubili treba nam pobeda na strani. Nažalost dešavaju se te stvari, ali držimo motivaciju i timski duh na visokom nivou od prvog dana. To je veoma posebna strana mojih igrača jer ove situacije nisu lake. Naš razvoj se nastavlja", završio je on. 

Fenerbahče i CSKA igraju u četvrtak od 18 časova u Moskvi. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke