Ferel: "Partizan ofanzivno prejak, ali mislim da imamo šansu"

Autor: Mladen Heleta
petak 26.04.2024.
19:30
Izvor: Sportske.net

Partizan i Budućnost će igrati polufinalnu seriju AdmiralBet ABA lige.

ABA League/Filip Roganović
ABA League/Filip Roganović

Povezane vesti

Košarkaš Budućnosti Jogi Ferel veruje da njegov tim ima veliku šansu da pobedi Partizan u Beogradu, u prvoj utakmici polufinalne serije plej-ofa AdmiralBet ABA lige.

Dva tima se sastaju 30. aprila u Areni, na startu serije koja se igra do dve pobede.

"Sve je moguće, a ako pokažemo naš mentalitet i to da ne želimo da se povučemo, mislim da ćemo imati veliki šansu da pobedimo", poručio je plejmejker Budućnosti Jogi Ferel.

Bivši igrač Cedevite Olimpije spreman za "paklenu" atmosferu u Beogradu.

"Kada dođe plej-of uvek je sve do onog tima koji više želi pobedu. Čini ti se da je sve protiv tebe - navijači, možda i sudije, ali ukoliko mi pokažemo veću želju imaćemo veliku šansu", naglasio je Ferel.

Ipak, raduje se ovakvim mečevima:

"Uvek je zabavno igrati u Beogradu, u takvoj atmosferi navijači Partizana su uvek prisutni... Ali mislim da od starta utakmice moramo da krenemo sa mentalitetom da zaista želimo nešto da ostvarimo”, jasan je Ferel.

Ekipa Željka Obradovića je prošle godine bila hit u Evropi, osvojila je regionalnu ligu posle 10 godina, a ove sezone ne blista kao tada.

"Očigledno je da se radi o jednoj od najboljih ofanzivnih ekipa u ligi, možda i u Evroligi - svako je pretnja iz njihovog tima tako da ćemo morati da vodimo računa o svemu i da pomažemo jedni drugima", smatra Ferel.

U "zagrevanju" za ovaj duel tim Andreja Žakelja je u četvrtfinalu u dva meča eliminisao Zadar, dok je Partizan na isti način bio bolji od Igokee.

"Protiv Zadra smo odradili odličan posao u defanzivi, verovali smo u svoje saigrače i sada imamo još jednu šansu u plej-ofu", zaključio je Ferel.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke