Ferelovo isključenje prekinulo dramu, Aleksa i Smit ''dodali gas'' za Partizanov plasman u finale!

Autor: Darko Mitrović
petak 10.05.2024.
21:08
Izvor: Sportske.net

Do Ferelovog isključenja gledali smo jednu, od tog trenutka potpuno drugu utakmicu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2024/©
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2024/©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale plej-ofa AdmiralBet ABA lige, pošto su večeras pred 15.146 gledalaca u Beogradskoj areni savladali podgoričku Budućnost sa 100:86 i tako sa 2:1 u pobedama dobili ovu polufinalnu seriju.

Rival crno-belima u finalu biće Crvena zvezda koja je ranije sa 2:0 u pobedama bila bolja od Mege, a finalna serija počinje 13. maja.

Prvo poluvreme je proteklo u boljoj igri gostujućeg tima koji su uglavnom imali blagu rezultatsku prednost i koji su u svojim redovima imali više raspoloženih igrača u napadu.

Kada je ekipa Budućnosti u pitanju, početak meča obeležio je Marvin Džons sa svojih šest vezanih poena, a onda je glavnu ulogu preuzeo raspoloženi Jogi Ferel sa svojih 11 poena u nizu, bez ijednog promašaja iz igre. Kasnije je odgovornost u napadu preuzeo i Kamenjaš, a finiš prvog dela igre obeležio je Joan Makundu svojom serijom od devet poena.

Na drugoj strani, Partizan je čitavu prvu četvrtinu bio u rezultatskom minusu, Panter, Kaminski i Naneli su svojim poenima držali korak za gostima, a prvo vođstvo crno-belima doneo je Džejlin Smit, tek što je ušao u igru, uz zvuk sirene na kraju prve deonice za 23:21 u korist Partizana.

U drugom kvartalu opet mnogo problema u odbrani crno-belih, a samo Ferel im je do poluvremena ubacio ukupno 16 poena. Pomenuti Makundu je svojim poenima doneo velikih ''plus šest'' na kraju druge četvrtine - 48:54 je tada pisalo na semaforu.

Bilo je dosta nervoze pred kraj prvog poluvremena, jer su crno-beli u nekoliko navrata bili nezadovljni sudijskim odlukama, pa su i navijači burno reagovali u tim trenucima.

Zanimljivo, početak drugog poluvremena je kasnio baš zbog sudija, na čiji povratak u halu su igrači dve ekipe čekali par minuta, što je dodatno podiglo tenzije u dvorani.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2024/©

Atmosfera je dovedena do usijanja kada su arbitri dosudili faul nad Panterom pri šutu za tri poena, kada su ih gostujući igrači uverevali da je kapiten Partizana sam inicirao kontakt nogom. Tek što je Panter počeo da izvodi bacanja, sudije su se ponovo oglasile i dosudile tehničku grešku Jogiju Ferelu koji je besan otišao na klupu da se ''ohladi''.

Sve je pokušao da smiri trener Partizana Željko Obradović koji je prišao treneru gostiju Andreju Žakelju, ali se još nekoliko minuta čekalo na nastavak meča, jer su arbitri zatim zatražili da se sportski direktor Partizana Zoran Savić udalji iz prvog reda pored terena.

A onda, nova odluka koja će podići buru posle ovog meča - najbolji igrač Budućnosti u ovom meču Jogi Ferel mora u svlačionicu i za njega je ovaj meč završen zbog ''akumuliranih'' tehničkih grešaka! Naime, imao je nesportsku ličnu u prvom poluvremenu, na šta se nadovezala i tehnička zbog protesta.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2024/©

I sve je za Partizan postalo znatno lakše. Posle realizovanih bacanja, Panter nešto kasnije pogađa i trojku za 64:60 u korist Partizana. Bila je to serija crno-belih 11:0.

Trener gostiju Andrej Žakelj je reagovao tajm-autom, posle čega Budućnost preko Tanaskovića prilazi na 64:63. Partizan ne koristi ni naredni napad, a onda su sudije ponovo šokirale goste odlukom da Aleriku Frimenu dosude faul u napadu nad Doužerom.

Partizan je posle minijature Alekse Avramovića rešio treću četvrtinu u svoju korist sa 73:71, a upravo Avramović donosi najveću prednost crno-belima od početka meča - 78:71.

Gosti ne koriste ni sledeći napad, a onda Naneli pogađa za ''plus devet'' i Partizan je krupnim koracima počeo da korača ka finalu.

Tajm-aut gostiju nije imao efekta, Avramović je nastavio da pogađa i Partizan je posle tri i po minuta igre u četvrtoj deonici vodio sa 86:73.

A kada je Džejlin Smit pogodio sviju četvrtu trojku za 91:75, bilo je jasno da gosti više nemaju snage za preokret. Na to se nadovezala i nova Avramovićeva trojka za vrhunac oduševljenja u ''Areni''.

Avramović sa 20, Panter i Naneli sa po 19, Smit sa 12 i Kaminski sa 10 poena bili su najefikasniji u ekipi Partizana.

Iako je isključen u trećoj četvrtini, Jogi Ferel je ostao najefikasniji kod Podgoričana sa 18 poena, Makundu je upisao 15, Kamenjaš 14 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Miki
Friday, 10.05.2024
21:51

Sportske net…da niste vi mozda iz Crne Gore? A ne, vi ste coviceve pudlice…citam tekst i ne verujem…ko da je covic sam pisao ili mozda bokan ovaj tekst, Partizan podcenjem jedva se izvukao, u prvoj cetvrtini pregazen po vama a dobio 23:21, i tako isto drugu, da nisu iskljucili ferela sigurno bi izgubio po vama, SRAMOTA!!!!

avatar
Miki
Friday, 10.05.2024
21:51

Sportske net…da niste vi mozda iz Crne Gore? A ne, vi ste coviceve pudlice…citam tekst i ne verujem…ko da je covic sam pisao ili mozda bokan ovaj tekst, Partizan podcenjem jedva se izvukao, u prvoj cetvrtini pregazen po vama a dobio 23:21, i tako isto drugu, da nisu iskljucili ferela sigurno bi izgubio po vama, SRAMOTA!!!!