FIBA da se pozabavi, jeste li videli agilnost Novog Zelanda protiv Slovenaca?

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 04.07.2024.
19:30
Izvor: Sportske.net

Novozelanđani su potpuno stali kada su shvatili da ne mogu u polufinale...

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Neverovatna situacija u Pireju. 

Novi Zeland je trebalo da ne izgubi dvocifrenom razlikom od Slovenije, imali su u par navrata i aktivan rezultat, a kada su na minut i po do kraja shvatili da ne mogu da stignu do rezultata koji je povoljan za njih, naprasno su stali. 

Na minut 26 je bilo 77:98 posle poena Džoša Niba, a Slovencima je bilo potrebno +28 za plasman u polufinale sa prvog mesta i verovatno izbegavanje Grčke. 

Kori Vebster je u trećoj sekundi napada šutnuo trojku i promašio, Leafa je u sedmoj sekundi šutnuo trojku i promašio, a isti igrač je i u narednom napadu šutnuo trojku u osmoj sekundi i - promašio. Sve su to bili veliki promašaji, a na drugoj strani su Slovenci uspevali da povećavaju prednost. 

Na 37 sekundi Prepelič pogađa za 77:102, falila su još tri poena, a Te Rangi šutirao trojku u 15. sekundi napada i - bio je to debeo promašaj. Leafa pravi faul nad Dončićem koji šutira tri bacanja, i promašuje jedno, a onda Šej Ili šutira slobodno bacanje koje je kriminalno.

I pored toga, Slovenci nisu uspeli, ali smo sigurni da su Hrvati besni na Novozelanđane posle svega viđenog u poslednjem minutu...

FIBA bi morala da se pozabavi zalaganjem Novog Zelanda u poslednjih 60 sekundi...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke