FIBA i Evroliga - Napretka nema!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 12.12.2022.
20:30
Izvor: Sportske.net

Ipak, odnosi su sve bolji.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Svi ljubitelji košarke jedva čekaju da se konačno okonča "rat" između dve najjače košarkaške organizacije Međunarone košarkaške federacije (FIBA) i Evrolige.

Dolaskom Dejana Bodiroge na čelo Evrolige odnosi su se poboljšali, ali je generalni sekreta FIBA Andreas Zaglis danas istakao da napretka u pregovorima još uvek nema, iako je razgovarao sa Bodirogom.

"To ne bi trebalo da je neka vest. Ambijent je dobar, ali napretka nema. Istovremeno, a rekao sam to i prošle godine, FIBA je spremna za diskusiju i napredak, doveli smo ljude za sto, imali smo planove i ideje", kaže Zaglis.

 Zaglis smatra da je potrebno da FIBA i Evroliga imaju zajedničku strategiju, ali da klubovi to ne žele.

"Potrebno je da postoji jedinstvena strategija. Da znamo šta elitna grupa timova želi i kako je to kompatibilno sa svima ostalim. Samo da vidimo šta elita koja vodi EKA hoće. A onda da li je to na istoj liniji sa svima ostalima. Za najvažnije pitanje, oko kalendara, potreban je minimalan korak, a klubovi ne žele da ga naprave. Oni su bili spremni da pomere utakmice zbog Svetskog prvenstva u fudbalu, ali ne kada su u pitanju mečevi kvalifikacija za košarkaško SP", kritikuje Zaglis.

Za kraj Zaglis je istakao da će pregovori FIBA i Evrolige biti nastavljeni.

"Svi radimo na tome, cela FIBA. Ne samo zato što je to naša obaveza prema sportu. Pričamo o jednostavnim stvarima koje bi se promenile, ali ni za to ne postoji minimum konsenzusa. To je sadašnji status, a mi ćemo nastaviti da iznosimo predloge", zaključio je Zaglis.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke