FIBA napravila presedan - Uvode se tri potpuno nova pravila!

Autor: Mladen Heleta
petak 23.09.2022.
22:15
Izvor: Sportske.net

Na taj način, čelna organizacija želi da unapredi igru.

FIBA
FIBA

Povezane vesti

Nakon Evrobasketa tokom kojeg je bilo nikada više povika na suđenje od strane igrača i trenera svih reprezentacija, FIBA je odlučila da zasedne za sto, iako su njeni čelnici završnog dana u Berlinu istakli kako arbitri i "nisu bili toliko loši".

Ipak, pojedina pravila biće promenjena i adaptirana počevši od 1. oktobra 2022. godine. Uvode se nove tri stavke, koje bi mogle dodatno da unaprede igru i da smanje mogućnost greške u odsudnim momentima.

Prva stavka odnosi se na čelendž. Naime, svi treneri će imati pravo na jedan tokom utakmice kada će moći da "izazovu" odluku sudija i da zatraže gledanje snimka. Ukoliko su u pravu, odluka će biti preinačena, a čelindž vraćen.

Druga odluka vezana je za prekršaje u završna dva minuta utakmice. Od sada, više neće biti moguće dodeliti nesportsku grešku u poslednjih 120 sekundi meča, kao ni u produžetku, već će se to sankcionisati na uobičajen način.

I poslednja stavka odnosi se na LED svetla za obeležavanje terena i reklama. Time FIBA želi dodatno da se približi standardima koje godinama unazad gaji NBA liga.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.