Fiba reagovala, kazna za sudije koje su oštetile Litvaniju!

Autor: Beta Beta
nedelja 08.09.2019.
12:47
Izvor: Beta

Litvanci su sa razlogom bili besni.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Međunarodna košarkaška federacija (Fiba) suspendovala je danas do kraja Svetskog prvenstva u Kini sudije koje su sudile utakmicu Francuske i Litvanije, ali je priznala konačan rezultat tog spornog meča.

Litvanija je 30 sekundi pre kraja gubila sa dva poena razlike, kada je fauliran Jonas Valančiunas. On je pogodio prvo slobodno bacanje, a kod drugog lopta je skakutala po obruču, kada je francuski reprezentativac Rudi Gober pokušao da je izbije.

On je dodirnuo obruč pre nego što je pipnuo loptu, a Fiba je saopštila da je to bio prekršaj, odnosno da su sudije trebale da priznaju izjednačujući koš Litvaniji.

Sudije nisu pregledale video snimak sporne situacije, a Francuska je pobedila sa 78:75 i plasirala se u četvrtfinale, dok je Litvanija izgubila šanse za plasman.

Fiba nije saopštila zbog čega sudije nisu pregledale snimak.

"Ne treba da budete pametni, samo treba da budete pošteni. Prekinite utakmicu i pregledajte šta se dogodilo", rekao je selektor Litvanije Dainius Adomaitis posle jučerašnje utakmice u Nankingu.

Tu utakmicu sudili su Španac Antonio Konde, Danijel Garsija Nives iz Venecuele i Argentinac Leandro Leskano. Oni imaju ukupno 27 godina iskustva na nivou Fibinih takmičenja.

Da je Litvanija pobedila, ostala bi u igri za plasman u četvrtfinale, a mesto Francuske među osam najboljih ne bi bilo osigurano.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVØLT
Sunday, 08.09.2019
13:10

Izjednacujuci ili (dva poena) za vodjstvo?

avatar
Darko0071
Sunday, 08.09.2019
13:04

Sudjenje je stvarno jako lose na ovom SP...puno sitnix gresaka I protiv naseg tima koje nisu uticale na konacan rezultat sva sreca