Fila bez Embida i Džordža na startu sezone

Autor: Sportske Net
sreda 23.10.2024.
14:00
Izvor: Sportske.net

Problemi već na početku.

EPA-EFE/ERIK S. LESSER
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Povezane vesti

Košarkaši Filadelfije Džoel Embid i Pol Džordž propustiće prvu utakmicu svog tima u novoj sezoni NBA lige protiv Milvokija zbog povreda, preneo je "AP". 

Filadelfija protiv Milvokija igra u noći između srede i četvrtka.

Džordž, koji je ovog leta sa Filadelfijom potpisao četvorogodišnji ugovor u vrednost od 212 miliona dolara, povredio je kost na levom kolenu tokom predsezonske utakmice protiv Atlante.

"Moja noga se bukvalno zaglavila, ne znam kako to drugačije da nazovem. Moje koleno i moja noga su se samo zategle. Kada sam hteo da se odgurnem moj momentum me je vodio napred, što je učinilo moje koleno da se izvrne ka unutra. Znao sam odmah da nešto ne valja, nisam se osećao dobro", rekao je Džordž.

Džordž (34) je imao dosta problema sa povredama tokom karijere, a 2014. godine je tokom treninga reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država zadobio otvoreni prelom obe kosti u donjem delu desne noge, zbog čega je propustio gotovo celu narednu sezonu.

Embid nije igrao u predsezoni zbog problema sa levim kolenom, a Filadelfija je rekla da Embid dobro reaguje na svoj plan oporavka i da se očekuje da počne da trenira sa ekipom ove nedelje.

Embid, koji je prošlog meseca potpisao višegodišnji produžetak saradnje sa Filadelfijom u vrednosti od 193 miliona dolara, će propustiti i utakmicu protiv Toronta u petak. Embid (30) je takođe imao dosta problema sa povredama tokom karijere, a 6. februara je operisao pokidan meniskus u levom kolenu, zbog kojeg je propustio veći deo prošle sezone.

Embid, koji je oslabio 11 do 13 kila tokom leta kako bi lakše izdržao NBA sezonu, rekao je da će da uradi sve što je potrebno kako bi bio spreman tokom plejofa.

Očekuje se da će plejmejker Filadelfije Tajris Maksi, koji je zadobio povredu desnog palca tokom predsezone, igrati protiv Milvokija.

Embid je izabran za najkorisnijeg igrača (MVP) NBA lige 2023. godine i ol-stara sedam puta, dok je Džordž imenovan za ol-stara devet puta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke