Sjajni Harden vodio Filadelfiju kroz dramu do 2:2 protiv Bostona!

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 08.05.2023.
00:25
Izvor: Sportske.net

Odlučila Hardenova trojka.

AP Photo/Matt Slocum
AP Photo/Matt Slocum

Povezane vesti

Košarkaši Filadelfije savladali su Boston Seltikse na svom terenu rezultatom 116:115 posle produžetka i izjednačili na 2:2 u polufinalu plej-ofa Istočne konferencije u NBA ligi.

Meč je rešio Džejms Harden, koji je pogodio trojku i postavio konačan rezultat.

Nakon regularnih 48 minuta bilo je 107:107.

U prva četiri meča su oba tima napravila po jedan brejk, a serija koja se igra na četiri pobede sada se vraća u Boston na peti meč.

Siksersi su nakon domaćeg poraza u trećoj utakmici, prilično iskontrolisali situaciju u prve tri deonice četvrtog susreta.

Prvu četvrtinu su rešili u svoju korist sa 27:19 i kasnije su gore-dole održavali tu prednost. Tokom druge i treće deonice išli su i do "+16".

Boston se nije predavao, odlučno je krenuo u poslednji period, Harden je sa dva dobra poteza odbio prvi nalet, ali onda su Smart dvojkom i Braun trojkom doveli Seltikse na "-2" (96:94). Tejtum je polaganjem na 5,24 do kraja izjednačio na 96:96, a potom je Horford zakucao za vođstvo gostiju od 98:96. Boston je na 3,38 do kraja vodio sa 15:4 u ovoj četvrtini.

U dramatičnom finišu je Boston na "suvi" kvalitet, sjajnim šutem za tri poena Smarta i Brogdona i perfektnom odbranom Horforda na Embidu, došao veoma blizu pobede, ali se Fila iščupala sa 2+1 Takera i dvojkom Hardena za 107:107. Imali su gosti 15 sekundi za pobedu, ali je Smart promašio šut za tri poena.

Meč je otišao u produžetak, a u dodatnih pet minuta prava rezultatska klackalica, pojavio se i Embid, Tejtum je ubacio trojku na 26 sekundi do kraja za "+2" Seltiksa, uzvratio mu je Harden za 116:115, Boston je ponovo imao napad za pobedu, Smart je pogodio trojku, ali je zakasnio sa šutem za delić sekunde, pa je Filadelfija upisala trijumf kojim je ostala u životu u ovoj seriji.

Harden je blistao kod pobednika sa 42 poena, devet asistencija i osam skokova. MVP NBA lige Džoel Embid je dodao 34 poena i 13 skokova.

Kod Bostona, 24 poena i 18 skokova Tejtuma i 23 poena Brauna.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke