Finale bez uvreda! Ako ih bude, ovo su sankcije!

Autor: Darko Mitrović
petak 14.05.2021.
14:07
Izvor: tanjug.rs

Sportski direktor ABA lige poslao poslednje upozorenje.

ABA League
ABA League

Povezane vesti

Koliko god da se ovdašnja košarkaška javnost raduje početku finalne serije plej-ofa ABA lige, toliko je teško izbrisati sećanja na prethodni finalni susret Crvene zvezde i Budućnosti od pre par godina, kada smo prisustvovali brojnim nemilim scenama oko terena.

Zbog toga će se ovoga puta dodatna pažnja obratiti na ponašanje ljudi na tribinama, iako formalno publike ne bi ni trebalo da bude, ali smo u polufinalu videli da tribine baš i nisu bile potpuno prazne, pa se trener Igokee Dragan Bajić posle majstorice sa Zvezdom požalio i na uvrede koje su njegovom timu bile upućivane.

S tim u vezi, danas se u razgovoru za ''Tanjug'' oglasio sportski direktor ABA lige Milija Vojinović, koji je upozorio finaliste i njihove pristalice da se nikakve uvrede neće tolerisati.

"Od finala plej-ofa se očekuje da predstavlja krunu sezone. U skladu sa tim, napravljen je precizan protkol sa instrukcijama za sudije i delegate u slučaju vređanja ili omalovažavanja aktera i drugog vida nesportskog ponašanja publike. Sve je urađeno sa ciljem da se ne ponove nemile scene i očuva itegritet ABA lige.

U slučaju vređanja aktera i pogrdnih povika sa tribina, sudije će samostalno ili na sugerisanje delegata biti dužne da prekinu utakmicu i upute upozorenje, a imaće i mogućnost da zatraže i pražnjenje dvorane'', izjavio je Vojinović.

Ranije je bilo dosta primedbi na suđenje, pa je i zbog toga dolazilo do tenzija, ali Vojinović ne vidi razlog za nepoverenje prema arbitrima koji budu delili pravdu u predstojećem finalu.

"Nema dileme da ABA liga ima najbolje sudije u Evropi. U prilog tome govori i lista izabranih arbitara za Fajnal-for Evrolige na kojoj ču četvorica od ukupno osmorice delegiranih sudija iz ABA lige. Imamo veliko poverenje u 12 odabranih sudija da će posao u finalu plej-ofa uraditi u skladu sa svojim renomeom'', zaključio je on.

Finalna serija počinje u nedelju u 18:30h, prvom utakmicom u beogradskoj dvorani ''Aleksandar Nikolić''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke