Finiks povukao dres Amarija Stodemajera

Autor: Filip Rodic
nedelja 03.03.2024.
23:45
Izvor: Sportske.net

Bio je prava sila na terenu.

EPA/TOM HOOD
EPA/TOM HOOD

Povezane vesti

Finiks Sansi su na meču sa Hjuston Roketsima priredili ceremoniju povlačenja dresa Amarija Stodemajera sa brojem 32 u svodove "Futprint centra".

Deveti pik NBA drafta 2002. godine, preskočivši koledž košarku, postao je instant zvezda u Finiksu i uz Stiva Neša nosilac atraktivnih i revolucionarnih ekipa Finiksa sa početka novog milenijuma sa Majkom Dantonijem na klupi.

U dresu Sansa je bio ruki godine, četiri puta ol-star, član prve petorke NBA lige 2007. i još dva puta u drugoj petorci. Njegova brutalna zakucavanja i meka ruka spolja bili su idealni za sistem u kom je glavni "kolovođa" bio Stiv Neš na terenu. Upravo su Kanađanin i još jedan bivši saigrač Šon Merion bili prisutni na toj ceremoniji.

"Bio sam dovoljno koncentrisan da kažem ne i da pratim svoj put, koji me je odveo u NBA“, otvorio je Amari svoj govor o savladavanju izazova na putu do lige.

"Kada sam draftovan u Finiksu, moja misija je bila da budem najbolji igrač koji sam mogao da budem. Dete iz srednje škole koje je bilo rešeno da bude vrhunski NBA igrač i da bude pobednik je bio moj cilj“, rekao je Amari.

Amari je nastavio uspešnu karijeru u Njujork Niksima 2010. godine, pa se kratko zadržao u Dalasu i Majamiju. Usledio je prelazak u Izrael, gde je branio boje Hapoel Jerusalima i Makabi Tel Aviva.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke