FMP čvrst orah za Budućnost, ali nije bilo snage za pobedu

Autor: Nemanja Janošev
subota 30.04.2022.
22:48
Izvor: Sportske.net

Još jedna odlična utakmica u plej-ofu.

KK Budućnost
KK Budućnost

Povezane vesti

Košarkaši Budućnosti savaldali su FMP u "Morači" sa 76:70 u prvoj utakmici preliminarne runde plej-ofa AdmiralBet ABA lige.

Da plasman na tabeli nije puka koicidencija, ekipa Nenada Stefanovića dokazala je večeras u "Morači" koja nije bila ispunjena onako kako ume, ali svejedno predstavlja teško gostovanje za svakog rivala u regionu. No nisu uspeli da potpuno iznenade svog večerašnjeg protivnika, ali su pokazali zube.

Početak susreta ostao je zabeležen značajno boljom igrom domaćina koji je serijom 7:0 preko Kobsa i Silija stekao kapitalnu prednost koju su uvećavali do prvog isteka vremena u četvrtini.

Stefanović se nije libio da pruža odgovornost mladom Milutinu Vujičiću koji se naigrao, ali i pogodio bitne šuteve sa distance (2/3 za tri poena). Jeste Budućnost uglavnom bila u boljoj poziciji, ali se tim iz Železnika veoma dobro držao zahvaljujući Danilu Tasiću i Marku Radonjiću.

Upravo su jednom od trojki Vujičića košarkaši FMP-a u trećem kvartalu ušli u seriju od 9:0, što je Budućnost jedva odbila i potom je usledila igra u naletima  s obe strane u poslednjih 10 minuta.


Budućnost se odvajala, ali FMP je disao za vratom svom rivalu i na minut i 20 sekundi do kraja Aleksa Stefanović pogađa bitnu trojku za "-1". U sledećem napadu je Džastin Kobs iznudio faul, pogodio je jedno bacanje i FMP je imao akciju za vođstvo.

Nerandžić nije uspeo igrom protiv Silija da stvori bolju situaciju da poentira i potom je Jagodić-Kuridža trojkom stavio tačku na meč donevši vođstvo Budućnosti u seriji.

Brajs Džons ostaje pod znakom pitanja za drugi susret koji će se igrati u Železniku zbog povrede, što je veliki hendikep za FMP.

U dresu Budućnosti, Džastin Kobs je ubacio 18 poena  i nije upisao nijednu asistenciju, Tasić je ubaio 16, Radonjić 15 sa strane FMP-a.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke