FMP izvukao najtežeg mogućeg rivala! Evo kako izgleda put ka grupnoj fazi

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 07.07.2022.
21:29
Izvor: Sportske.net, kkfmp.rs

''Panteri'' bez sreće na današnjem žrebu.

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Košarkaši FMP-a predstavljaće Srbiju naredne sezone u FIBA Ligi šampiona, ali im neće biti nimalo lako da u ovom takmičenju ostave značajniji trag.

Naime, već na prvom koraku su dobili vrlo kvalitetnog rivala, iz najjačeg nacionalbog šampionata u Evropi.

Danas je obavljen žreb grupa FIBA Lige šampiona za sledeću sezonu, ali žreb parova u kvalifikacijama, gde će se takmičiti i FMP-

Voljom žreba, tim iz Železnika će se u prvom kolu kvalifikacija sastati sa španskim Breoganom, koji je ovih dana angažovao i Tonija Nakića iz Cibone. Ukoliko prođe dalje, FMP bi se u drugom kolu kvalifikacija sastao sa češkom Opavom, a potencijalni rivali u finalu kvalifikacija su: Svans Gmunden (Austrija), Parnu Sadam (Estonija) i Bakin Birs (Danska). Zapravo, biće to kvalifikacioni turnir čiji će se domaćin naknadno odrediti, a ako želi u ''evropsku jesen'' i plasman u grupnu fazu takmičenja, FMP će morati da ostvari tri pobede u kvalifikacijama.

Već je poznato i u kojoj bi grupi FMP igrao ukoliko uspešno završi kvalifikacije. To bi bila Grupa E, u kojoj će se uz ekipu iz kvalifikacija takmičiti Hapoel Jerusalim (Izrael), Darušafaka (Turska) i MHP Rizen (Nemačka).

''Mislim da je svima jasno da smo izvukli najtežeg mogućeg protivnika u četvrtfinalu, a nešto dalje od toga iskreno ne volim da gledam. Svesni smo da je to tim koji je bio veoma dobar prošle sezone i da se pojačava igračima sa naših prostora. Čeka nas teška utakmica i uloga favorita je na njihovoj strani. Učim svoje igrače da nikome ne pretimo i nikoga ne potcenjujemo, ali isto tako i da se nikoga ne plašimo. Želimo da taj dan budemo maksimalno spremni, ozbiljni i nadamo se zdravi pa ćemo videti za šta nam je to dovoljno'', izjavio je posle današnjeg žreba trener FMP-a Nenad Stefanović, a prenosi klupski sajt.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke