FMP kompletirao tim za sledeću sezonu, stigao i bivši Partizanov šuter!

Autor: Darko Mitrović
subota 09.07.2022.
11:31
Izvor: Sportske.net, kkfmp.rs

Spisak pojačanja prilično dug.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Ekipa FMP-a će naredne sezone igrati  i na evropskoj sceni, s obzirom da će se takmičiti u FIBA Ligi šampiona. Pre par dana obavljen je i žreb za ovo takmičenje, FMP će za plasman u grupnu fazu morati da ostvari tri pobede u kvalifikacijama, ali već na startu ga čeka veoma kvalitetan rival, španski Breogan.

Ipak, s obzirom da čelnici kluba rade sjajan posao u letnjem prelaznom roku, ekipa FMP-a je sve jača, a danas je predstavljeno novo pojačanje.

U pitanju je nekadašnji košarkaš Partizana Vasilije Pušica koji je po povratku sa koledža iz Amerike, 2019. godine nastupao za crno-bele. Zatim je igrao u Dinamo Sasariju u Italiji, prošlu sezonu je započeo u litvanskom Labas GAS Prijenaju, a završio u turskom Galataraju.

Pušica je osmo FMP-ovo pojačanje i njegovim dolaskom je najverovatnije stavljena tačka na posao u prelaznom roku.

''KK FMP je potpisom Vasilija Pušice formirao roster za sezonu 2022/2023 i time stavio tačku na brojne spekulacije i insinuacije koje su pratile praktično ceo prelazni rok kluba. Vasilije Pušica predstavlja osmo pojačanje Pantera za sezonu 2022/23.

Podsećamo da su kompletan stručni štab i Ranko Simović stavili paraf na nove ugovore, a u sastav FMP-a su došli: Trent Frejzer, Čarls Dženkins, Ognjen Matović, Luka Vudragović, Andrija Vuković, Bo Bič i Vasilije Pušica'', navodi se na klupskom sajtu.

Početak priprema za sledeću sezonu je zakazan za 1. avgust, a prvu utakmicu u novoj sezoni ''Panteri'' će odigrati upravo u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona protiv Breogana 21. septembra.

Pre toga će reprezentacija Srbije učestvovati na Evropskom prvenstvu, a kvota da će ''Orlovi'' osvojiti evropsku titulu je 3.80 u AdmiralBet-u.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke