FMP pobedio u Zagrebu, ali Cibona se budi!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 09.10.2023.
22:02
Izvor: Sportske.net

Prva pobeda ''pantera'' u novoj sezoni.

AdmiralBet ABA liga/Cibona/Ivana Dergez
AdmiralBet ABA liga/Cibona/Ivana Dergez

Povezane vesti

Kompletirano je drugo kolo AdmiralBet ABA lige.

Posldnja utakmica ovog kola odigrana je večeras u ''Draženovom domu'' u Zagrebu, gde je FMP kao gost savladao Cibonu sa 93:89.

Ovo je prva pobeda ekipe iz Železnika od početka sezone, a Cibona je upisala drugi poraz. S obzirom na tešku finansijsku situaciju u zagrebačkom velikanu i probleme sa formiranjem ekipe, može se reći da je Cibona večeras prijatno iznenadila i najavila još bolje partije u narednpm periodu.

Prvo poluvreme je donelo drugačiju sliku na terenu, jer je Cibona bila bolja, pogotovo u drugoj četvrtini koju je dobila sa 31:22.

Reakcija trenera Stefanovića u poluvremenu je, verujemo, bila žestoka, pa je njegov tim u trećem kvartalu zaigrao mnogo bolje u odbrani i napravio preokret.

Početak četvrte četvrtine pripada Zagrepčanima, koji su serijom 8:0 stigli do vođstva 73:70. FMP je uspeo da uzvrati i da na oko dva minuta pre kraja stekne i devet poena prednosti - 87:78.

Cibona se ni tada nije predavala, uspela je trojkom Majcuničća da na minut i 20 sekundi do kraja smanji na 87:84, a onda je i Buljan pogodio trojku za izjednačenje na 87:87!

''Panteri'' su uzvratili poenima Besona, a na drugoj strani Štejn na 26 sekundi do kraja pogađa samo jedno slobodno bacanje i smanjuje na 89:88 u korist FMP-a.

Domaći su reagovali tajm-autom, posle kog se nastavila penal-završnica u kojoj se FMP bolje snašao i uspeo da dođe do pobede sa četiri vezana poena Bojana Subotića sa linije penala.

Beson sa 22 poena i 8 asistencija i Stepanović sa 21 poenom i četiri skoka su predvodili ekipu FMP-a u ovom meču. U Ciboni najbolji Aleks Štejn sa 18, Buljan i Proleta su ga pratili sa po 16 poena.

Podsetimo, ranije večeras je SC Drrbi na svom terenu savladao ekipu Zadra sa 88:75.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke