FMP pred ulaskom u LŠ – "Nema opravdanja u ovakvim utakmicama"

Autor: Mladen Heleta
nedelja 25.09.2022.
12:45
Izvor: Sportske.net

Finalni meč protiv danske ekipe Baken Bers je večeras od 19 sati u hali "Aleksandar Nikolić".

Pedja Milosavljevic
Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Košarkaški klub FMP na pragu je plasmana u grupnu fazu FIBA Lige šampiona.

Panteri su napravili dva velika koraka na kvalifikacionom turniru za Ligu Šampiona u Beogradu. Veliki izazovi, protiv predstavnika jedne od najjačih liga u Evropi, Rio Breogana i iskusne ekipe Opave su uspešno prebrođeni.

Finalni meč protiv danske ekipe Baken Bers na programu je od 19 sati.

Nema sumnje da naredni izazov neće biti lak, naprotiv. Danski predstavnik na turniru je u polufinalu bio veoma ubedljiv protiv Svons Gmundena i slavio rezultatom 83:75. Međutim, FMP je došao na samo korak od cilja. 

Ulog je veliki, mesto u grupi E Lige Šampiona, a to bi značilo da Srbija ima tri predstavnika u Evropi i jedinog u FIBA klupskim takmičenjima. 

Iz svega navedenog zaključuje se da motiva ima na pretek, ali trener tima iz Železnika Nenad Stefanović poziva na oprez:

"Nakon dve izuzetno teške utakmice, čeka nas treća i poslednja u kvalifikacijama, a verovatno i najteža. Protivnik je jako nezgodan, bez ulaska u dublje analize, imali su jednu utakmicu na turniru i automatski više dana za odmor i pripremu. Mi smo imali dva meča u tri dana i svakako da smo malo više potrošeni, a naročito imajući u vidu da je utakmica protiv Opave bila teška i dugo neizvesna", rekao je Stefanović, a potom dodao:

"Ipak, u ovakvim utakmicama nema izgovora i opravdanja. Očekujem da svi igrači budu na raspolaganju što se tiče energije i fokusa. Pozivam publiku, mislim da je termin odgovarajući, da prepozna trenutak jer mislim da je svima u interesu da Srbija ima što više timova u Evropi. Želimo da svi zajedno probamo da načinimo poslednji i najveći korak ka plasmanu u Ligu Šampiona", istakao je trener Pantera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke