FMP zove navijače na revanš protiv Zvezde, ulaz besplatan

Autor: Darko Mitrović
subota 18.06.2022.
18:56
Izvor: Sportske.net, kkfmp.rs

Može li i FMP kao Mega u polufinalu?

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Sinoć je počela finalna serija plej-ofa AdmiralBet Košarkaške Superlige Srbije, Crvena zvezda je u ''Pioniru'' deklasirala FMP sa 110:71, a već sutra je revanš u Železniku.

Mladi tim FMP-a nije uspeo da u prvom meču pruži ozbiljan otpor velikom favoritu, ali iz Železnika danas poručuju da će u revanšu učiniti sve da se prikažu u svom najboljem izdanju, poput onoga što su prikazivali u AdmiralBet ABA ligi.

Doduše, sada im nedostaju Brajs Džons i Garet Nevels, njihovo odsustvo je juče bilo veoma izraženo, ali trener Nenad Stefanović veruje da i ovaj sastav kojim sada raspolaže može da odigra mnogo bolje nego u prvom meču ove finalne serije.

''Svestan sam celokupne situacije, našeg stanja i rostera, naravno i snage Crvene zvezde. Nemam nerealna očekivanja, ali želim od mojih momaka da pokažu karakter i čvrstinu koji mislim da su nas krasili cele godine i koji su po mom mišljenju DNK ove ekipe. Očekujem da u tom delu imamo i veće prisustvo igrača koji na prošloj utakmici nisu bili u dobrom ritmu. Zna se kako FMP igra na domaćem terenu i očekujem da sutra ispravimo sliku koja je bila juče. Mislim da ona može da bude bolja od onoga što smo pokazali'', rekao je Stefanović za klupski sajt.

Slično razmišlja i mladi košarkaš Nikola Šaranović koji se uzda i u podršku navijača.

''Probaćemo da što pre zaboravimo prvu utakmicu u finalnoj seriji. Velika pauza koju smo imali i odsustvo par igrača iz rostera učinila je da ne odigramo utakmicu na nivou onoga što smo radili cele godine. Crvena zvezda je najbolja ekipa u regionu i želimo da baš protiv nje pokažemo da nismo slučajno u finalu. Pozivam publiku da napuni tribine u FMP Areni,  a mi obećavamo bespoštednu borbu do poslednjeg atoma snage'', izjavio je Šaranović.

A kad smo već kod publike, iz FMP-a poručuju da će kapije ''FMP Arene'' biti otvorene dva sata pre početka utakmice i da će ulaz biti besplatan.

Podsetimo, utakmica će se igrati u nedelju od 20 časova u ''FMP Areni'', a ako Zvezda ponovo trijumfuje osvojiće još jednu titulu prvaka Srbije. U slučaju da FMP, poput Mege u polufinalu, trijumfuje na svom terenu, majstorica bi se igrala u ''Pioniru''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke