Francuska na nogama, debituje Vembanjama!

Autor: Darko Mitrović
utorak 08.11.2022.
21:22
Izvor: Sportske.net

Nadolazeća velika zvezda svetske košarke debitije za seniorski tim Francuske.

FIBA
FIBA

Povezane vesti

Ako postoji igrač za koga se sa sigurnošću može reći da će obeležiti predstojeći novembarski ''prozor'' u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, onda je to novi biser francuske košarke - supertalentovani Viktor Vembanjama.

Ovaj momak ima tek 18 godina, visok je 2.20 metara, ali bez obzira na tu visinu, sa lakoćom može da se snađe i u ulozi organizatora igre.

Sa tom visinom i tehnikom ima ogromne mogućnosti u nastavku karijere, a ono što mu mnogi predviđaju sledeće godine jeste izbor kao prvog pika na NBA draftu.

Vembanjama ove sezone igra za francuski Metropolitans 92, a svoj debi za seniorski nacionalni tim Francuske imaće u petak protiv Litvanije u Panevežisu. Tri dana kasnije nastupiće i pred domaćom publikom u Pou, protiv Bosne i Hercegovine.

''Moj život se nije promenio. Taj 'hajp' oko mene nije ništa novo. Bio sam spreman na to otkad sam se rodio. Nije to iznenađe je za mene. A kako vreme prolazi, ostvarenje ciljeva je sve bliže i fokusiran sam na to'', samouvereno je poručio Vembanjama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke