Francuska stavlja na test evroligaše, pozvan i Zvezdin centar

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 17.10.2017.
23:14
Izvor: Sportske.net

Selektor košarkaške reprezentacije Francuske Vensan Kole odlučio je da evroligaške igrače stavi na test tako što im je uputio poziv za akcije koje su na programu u novembru.

Epa/Jorge Zapata
Epa/Jorge Zapata

Povezane vesti

Košarkašku reprezentaciju Francuske, baš kao i ostale selekcije, u novembru čekaju mečevi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini.

Svi već dobro znaju da je FIBA promenama u kalendaru takmičenja i uvođenjem kvalifikacija napravila pometnju pa smo tako došli u situaciju da igrači iz NBA i Evrolige neće igrati za svoje nacionalne selekcije.

Selektor reprezentacije Francuske Vensan Kole danas je objavio širi spisak igrača na koje računa za duele sa Belgijom i Bosnom i Hercegovinom.

Na spisku se nalazi 24 imena, a od toga je devet igrača koji nastupaju za evroligaše, među kojima i centar Crvene zvezde mt:s Matijas Lesor.

Kako je rekao Vensan Kole, odluka je donesena da bi se na test stavila odgovornost ECA, kompanije koja organizuje takmičenje u Evroligi i Evrokupu.

Vensan Kole je uputio poziv sledećim igračima: Endru Elbisi (Andora), Leo Vesterman (CSKA), Toma Ertel (Barselona), Antoan Dio (Valensija), Aksel Žulijen (Dižon), Eli Okobo (Po Ortez), Fabijen Kozer (Real Madrid), Nando De Kolo (CSKA), Edvin Džekson (Gvangdžong), Pol Lakomb (Monako), Čarls Kaudi (ASVEL), Aksel Tupan (Žalgiris), Aksel Butej (Limož), Lau Konate (Nanter), Luj Laberi (Strazbur), Adrijen Moerman (Barselona), Boris Dijao (Levaloa Metropilitan), Amin Nua (ASVEL), Vensan Porije (Baskonija), Kevin Serafan (Barselona), Mustafa Fal (Sakarja), Alen Kofi (Po Ortez), Muamadu Žate (Limož), Matijas Lesor (Crvena zvezda mt:s);

Videćemo ko će se od pozvanih odazvati i sa kojim snagama će Francuzi dočekati meč sa Belgijom koji je na programu 24. novembra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke