Francuski mediji: ''Ovaj Jokić može sve, Bogdan plaši protivnike, jedva čekamo da ih vidimo protiv Amera''

Autor: Darko Mitrović
subota 13.07.2024.
08:23
Izvor: Sportske.net

Kako su u Francuskoj doživeli poraz njihovog tima od naših ''orlova''.

EPA-EFE/FRANCIS R. MALASIG
EPA-EFE/FRANCIS R. MALASIG

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije je sinoć imala najjaču proveru od početka priprema za nastup na Olimpijskim igrama.

''Orlovi'' su kao gost savladali Francusku u Lionu sa 79:67, uz ''dabl-dabl'' učinak Nikole Jokića.

Ohrabrujuća partija našeg tima protiv domaćina Olimpijskih igara i jednog od favorita za medalju, a kako na sve to gledaju nediji u Francuskoj?

Možda najzanimljivije komentare ima ''Parizijen'', koji je uz Jokića, posebno izdvojio kapitena reprezentacije Srbije Bogdana Bogdanovića.

''Za ljubitelje Američke lige, bilo je teško, veoma teško na parketu LDLC Arene u Desineu ovog 12. jula. Osvajači tri najvažnija trofeja godine - MVP, najbolji igrač na svetu, ovaj Nikola Jokić koji može sve, defanzivac godine Rudi Gober i novajlija godine, Viktor Vembanjama sa tako obećavajućom sudbinom. Trojica su se ujedinila na istom tlu: izvinite.

U čast Tonija Parkera čiji dres je 'penzionisan' tokom večeri, francuski savez je sanjao da pozove tim SAD. Ali je (mnogo) preskupo. Ali ni Srbija, svetski vicešampion i favorit za zlatnu olimpijsku medalju sa američkim 'osvetnicima', nije loša. Pogotovo ako ovom kolektivu dodamo igrača kao što je Bogdan Bogdanović da plaši protivnike. Jedva čekamo da vidimo kako ovaj tim izaziva američke zvezde od 28. jula'', piše Parizijen.

Novinari 'L'Ekipa'' nisu bili tako inspirativni u svom izveštaju. Ističu, naravno, Nikolu Jokića, i naglašavaju da je Srbija bila prejaka za njihov nacionalni tim u sinoćnjem meču. Ono što ih brine, jeste to što je ''trikolorima'' ovo drugi vezani poraz, posle onog protiv Nemačke pre par dana (65:70).

''Plavi su nudili previše municije (18 izgubljenih lopti) i nedostajala im je fluidnost u napadu. To se na kraju pokazalo nepremostivim protiv Srbije koja je igrala svoju prvu zvaničnu pripremnu utakmicu, a Plavi četvrtu. I to, uprkos zanimljivom početku i vrednom Viktoru Vembanjami (14 poena, 10 skokova, 3 asistencije, 20 ocena, najbolji na utakmici), koji je zbog virusa izostao tokom poraza od nemačkog šampiona sveta'', piše ''L'Ekip''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke